To Λιμενικό της Μυτιλήνης ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/1) για λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες που προσέγγιζε την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου Λουτρόπολης Θέρμης.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, όπου διαπίστωσαν την πτώση τριών ατόμων στη θάλασσα και διέσωσαν έναν εξ΄ αυτών.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ¨ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ¨, για προληπτικούς λόγους, απ’ όπου εξήλθε. Επιπλέον, εντοπίστηκαν κατά την αποβίβαση τους στην ανωτέρω περιοχή οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ Μαυροβουνίου.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν δύο σοροί, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από ξηράς στην ευρύτερη περιοχή από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν σε ορεινή και βραχώδη απόκρημνη περιοχή ακόμη είκοσι τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ Μαυροβουνίου.

Κατά δήλωση των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου τριάντα έξι άτομα. Οι έρευνες διενεργήθηκαν υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στη περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως ΒΑ 8-9 BF, ενώ πρόκειται να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.