Κοροναϊός, γρίπη και ιογενείς λοιμώξεις έχουν προκαλέσει «έμφραγμα» στα νοσοκομεία, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων οφείλεται και στα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Το εμβόλιο του κοροναϊού θα είναι ετήσιο όπως της γρίπης 

‘’Το εμβόλιο του κόβιντ δεν θα πρέπει να το μετράμε σε δόσεις. Θα είναι ετήσιο όπως της γρίπης, θα γίνει ρουτίνα. Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι γίνεται για να σώσει ζωές’’, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι ενδεικτικά: από τους 1028 ασθενείς που κατέληξαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο μόλις 2 ήταν εμβολιασμένοι. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα και με τους διασωληνωμένους καθώς μόλις 2 από τους 378 των τελευταίων μηνών ήταν εμβολιασμένοι. Μάλιστα, εξετάζονται τρόποι προκειμένου ο εμβολιασμός των πολιτών να γίνει πιο εύκολος, με τη χορήγηση του ακόμη και από τα φαρμακεία να θεωρείται πιθανή.

Εισήγηση για διαγραφή προστίμων στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Υγείας εισηγείται και την διαγραφή των προστίμων προς τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.

‘’Η κυβέρνηση της ΝΔ να αφήσει τις συστάσεις και τον εφησυχασμό και να προχωρήσει τώρα σε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους’’, τόνισε το ΚΚΕ.

Ο ΕΟΔΥ πάντως καταγράφει μεγάλη αύξηση των περιστατικών γρίπης τύπου Α, με πολλούς ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία, ενώ καταγράφονται περιστατικά όπου ασθενείς νοσούν παράλληλα από κορωνοϊό και γρίπη ή άλλη ιογενή λοίμωξη.

Δείτε το βίντεο του MEGA: