Σε απολογία στο πειθαρχικό της ΟΣΥ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο οδηγός του λεωφορείου που εκτελούσε δρομολόγιο στην Κηφισιά που φαίνεται να οδηγούσε, ενώ παράλληλα έλυνε σταυρόλεξο.

Από την ΟΣΥ έγινε γνωστό ότι έχει εντοπιστεί, από την πρώτη στιγμή, ο οδηγός, ενώ τονίζεται ότι περίπτωση που αποδειχθεί παράπτωμα, θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα το MEGA, το οποίο κατέγραψε επιβάτης του λεωφορείου, μόλις αντιλήφθηκε το απίστευτο αυτό περιστατικό.


Η ενημέρωση από την ΟΣΥ

Σύμφωνα με το βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ, ο οδηγός της γραμμής 523 Σταθμός Κηφισιάς - Αδάμες φαίνεται πως έλυνε σταυρόλεξο, ενώ παράλληλα οδηγούσε το λεωφορείο. Εικονίζεται μάλιστα να φορά ταυτόχρονα γυαλιά ηλίου και γυαλιά πρεσβυωπίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΟΣΥ, ο οδηγός ήδη κλήθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του εν ώρα εργασίας. Σε περίπτωση που αποδειχθεί παράπτωμα - όπως επισημαίνει η εταιρία - θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το χρονικό του περιστατικού

Πρόκειται δρομολόγιο της γραμμής 523, με τους επιβάτες να καταγράφουν σε βίντεο την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού.

Στο πρώτο καρέ φαίνεται κάτι να γράφει. Με το δεξί του χέρι κρατάει το στυλό και με το αριστερό το σταυρόλεξο, με γυαλιά ηλίου αλλά και πρεσβυωπίας για να βλέπει κοντά, όπως μεταδίδει το Live News.

Οι επιβάτες να απορούν και τον ίδιο να συνεχίζει. Το λεωφορείο του ΟΑΣΑ κινείται, ο ίδιος σημειώνει και εδώ τον βλέπουμε να κρεμάει το στυλό, να κλείνει το σταυρόλεξο που αφήνει δίπλα στο παράθυρο και να συνεχίζει.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο περνάει έξω από σχολεία αλλά και το ΙΕΚ της Κηφισιάς. Με αποτέλεσμα τις καθημερινές να γεμίζει από μαθητές και σπουδαστές.