Σε στενό οικογενειακό κύκλο αναμένεται να γίνει σήμερα στο Τατόι το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Τα παιδιά, τα εγγόνια και η σύζυγος του τέως βασιλιά Άννα Μαρία θα πραγματοποιήσουν το μνημόσυνο, ακριβώς ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το μνημόσυνο θα τελεστεί στον ιερό ναό της Αναστάσεως, στις 11 π.μ.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι θα παραστούν στο μνημόσυνο

Στην τελετή δεν θα παραστούν υψηλοί προσκεκλημένοι. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα δώσουν το «παρών» οι αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Ειρήνη και Σοφία. Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα, ώστε να μην πλησιάσει κανείς στο σημείο, εκτός από τα μέλη της οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος Λουκάς, υπεύθυνος των εκδόσεων «Στέμμα», ανέφερε πως το μνημόσυνο πιθανόν να γίνει χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Μετά την τελετή αναμένεται να ακολουθήσει γεύμα.


Στο Λονδίνο το δεύτερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά

Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλος, που βρίσκεται στην Αθήνα από την Πρωτοχρονιά, αναμένεται να αναχωρήσει από την πρωτεύουσα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, για να μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα τελεστεί το δεύτερο μνημόσυνο.

Ο Παύλος θα είναι σε επικοινωνία με το βασιλιά Κάρολο, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αναλάβει προσωπικά την τελετή, που θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα στις 27, στο κάστρο του Ουίνδσορ.