Με χιόνια και στην Αττική υποδεχόμαστε σήμερα τον χειμώνα, που έρχεται καθυστερημένα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα σε δεκάδες περιοχές της χώρας.

Από τα ξημερώματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους «μπόρες χιονιού» σε Λήμνο, Λέσβο και Σαμοθράκη, ακόμα και στα 100 με 200 μέτρα υψόμετρο. Χιόνια πέφτουν στα δυτικά των Τρικάλων, της Καρδίτσας, ενώ χιονίζει και στα βορειοανατολικά της Αττικής από τα 600 μέτρα και πάνω και στην Εύβοια.

Διαβάστε ακόμα: Κακοκαιρία: Η πορεία της τις επόμενες ώρες - "Τσουχτερό" κρύο με χιόνια στα βόρεια της Αττικής

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Εναρκτήριο σήμα για… χιονοπόλεμο

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποίησε ότι «τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βουνά του νομού Αττικής με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω» και έδωσε το εναρκτήριο σήμα για… χιονοπόλεμο: «Για όσους το λέει η καρδούλα τους, μπορούν μέσα στην Τετάρτη να ανηφορίσουν προς Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και στα πολύ ψηλά του Υμηττού, να δουν στη χειρότερη τις χιονονιφάδες να πέφτουν -π.χ. στις κορυφές του Υμηττού- και στην καλύτερη αρκετά εκατοστά στρωμένου χιονιού, π.χ. στα ψηλά της Πάρνηθας».

Για τις δύο ψυχρές εισβολές στη χώρα αναφέρθηκε σε ανάρτησή του και ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς: «Δύο ψυχρές εισβολές θα σηματοδοτήσουν αυτή την εβδομάδα, η πρώτη Τρίτη - Τετάρτη και η άλλη το Σαββατοκύριακο. Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις του ερχόμενου Σαββάτου, υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων ως προς τα ποσά των χιονοπτώσεων, και αυτό οφείλεται στη διαφορετική θέση του επιφανειακού χαμηλού. Την Τετάρτη ή Πέμπτη θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ώστε να έχουμε καλύτερη εκτίμηση των καιρικών συνθηκών για το Σαββατοκύριακο».

Αύριο, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και το βράδυ στη Δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, πιθανόν ισχυρός στα βόρεια.

Διαβάστε ακόμα: Βόλος: "Άσπρισε" το Πήλιο, στα 10 εκ. το χιόνι στο χιονοδρομικό - Βροχές στον Βόλο, ισχυροί άνεμοι στις Σποράδες


Στα «λευκά» πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Μπήκε για τα καλά ο χειμώνας και τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικότερα, ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του σε περιοχές έξω από τη Θεσσαλονίκη, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Φίλυρο και Χορτιάτη της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη.

Στα «λευκά» ντύθηκε και η Δυτική Μακεδονία. Σήμερα, Τετάρτη 10/1, ορισμένες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές, ενώ σε άλλες το κουδούνι θα χτυπήσει με μία ώρα καθυστέρηση.

Πτολεμαΐδα Πηγη-Xaris Skordas

Δημοσιεύτηκε από Weather News Greece στις Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024

Στην Π.Ε. Κοζάνης και στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στις 9.15.

Ακόμα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι κάτοικοι της Λάρισας από χθες, Τρίτη, έχουν ξυπνήσει σε χιονισμένο τοπίο, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στα χωριά.

Πτολεμαΐδα Πηγη-Xaris Skordas

Δημοσιεύτηκε από Weather News Greece στις Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν σήμερα

Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το thestival.gr, κλειστά θα παραμείνουν έως σήμερα τα συστεγαζόμενα 2ο Nηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας. Από το πρωί της Κυριακής συνεργεία του δήμου εργάζονται αδιάκοπα στον χώρο του σχολείου για την ομαλοποίηση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, συνεργαζόμενα και με τα συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επαναλειτουργία του φυσικού αερίου. Το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα για την επαναλειτουργία του σχολείου, που πρέπει να θερμανθεί.

Κλειστά τα σχολεία στον Σοχό με απόφαση της δημάρχου Δήμου Λαγκαδά, Νίκης Ανδρεάδου. Όπως αναφέρεται από τον Δήμο Λαγκαδά, η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, με την έντονη χιονόπτωση στον Σοχό, οδήγησε τη δήμαρχο Δήμου Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς επίσης τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί.

«Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, αφού οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη διάρκεια της νύχτας θα έχουν ως συνέπεια την ολισθηρότητα των δρόμων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Βαθύ Αυλίδας

Κατόπιν απόφασης της δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, διακόπτεται προσωρινά για σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αυλίδας, λόγω προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή, για την υλοποίηση εργασιών από τη ΔΕΔΔΗΕ.

Σαμοθράκη

Στην απόφαση να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της Σαμοθράκης προχώρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο ακριτικό νησί.

Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε από Weather News Greece στις Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024

Φλώρινα

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μια ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών

Με απόφαση του δημάρχου Πρεσπών, Γιώργου Στεργίου, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πρεσπών θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Λάρισα

Την αναστολή τριών σχολικών μονάδων της Λάρισας λόγω έκτακτης βλάβης στο σύστημα θέρμανσης αποφάσισε με σχετικές ανακοινώσεις ο Δήμος Λαρισαίων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής:

  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
  • Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας
  • ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ Δήμου Λαρισαίων

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2024.

Προβλήματα προκάλεσε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας

Η απότομη αλλαγή του καιρού έχει προκαλέσει προβλήματα κυρίως στις οδικές αρτηρίες της χώρας. Ήδη από χθες το μεσημέρι χιόνισε στην Πάρνηθα και η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ λόγω του χιονιού και του παγετού.

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, της Σαμοθράκης, το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Αυλίδος, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας, το ΚΔΑ-ΑΜΕΑ Δήμου Λαρισαίων, τα συστεγαζόμενα 2ο Νηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έκανε από χθες δυναμικά την είσοδο στη χώρα μας από τη Χαλκιδική, όπου, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές από τις δυνατές ριπές του ανέμου. Μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν, όπως και κολόνες φωτισμού, ενώ ξηλώθηκε ακόμα και το πλακόστρωτο στην παραλιακή ζώνη στην Τορώνη, όπου πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι.

Αττική

Στην Αττική, πέντε οδηγοί εγκλωβίστηκαν την Τρίτη στο καταφύγιο Μπάφι, καθώς δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες και δεν μπόρεσαν να φύγουν. Έπειτα από προσπάθειες τα οχήματα απεγκλωβίστηκαν τελικά με τη συνδρομή των αρμόδιων Αρχών.

Ο δρόμος από το τελεφερίκ και πάνω είναι κλειστός, αφού με απόφαση της Τροχαίας απαγορεύτηκε η διέλευση όλων των οχημάτων, ενώ στο σημείο θα παραμείνουν και το πρωί περιπολικά, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εκχιονιστικά και αλατιέρες περνούν συνεχώς και καθαρίζουν τους δρόμους.

Θεσσαλονίκη

Ίδια είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Πανόραμα, τη Θέρμη και άλλες περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, με τον χειμώνα να έχει έρθει για τα καλά κι ας άργησε.

Από τα φαινόμενα ωστόσο δεν έλειψαν και τα προβλήματα, όπως στη Χαλκιδική, όπου εξαιτίας πολύ ισχυρής βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις.

Λόγω της κακοκαιρίας, σε Χορτιάτη, Πανόραμα και Πεύκα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Φίλυρο και Χορτιάτη της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Χαλκιδική

Στον Δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής έκλεισε ο επαρχιακός δρόμος Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου, στο 1ο χλμ, καθώς υπήρξε υπερχείλιση ρέματος.

Καστοριά

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Καστοριά διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:
  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 32ο χλμ. έως το 46ο χλμ.
  • στο ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Νεστορίου
Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής, καθώς και σε όλο το εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Φλώρινα

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:
  • στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 15ο χλμ. έως το 22ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 30ό χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας - Άνω Κλεινών - Ακρίτα (διασταύρωση με Εθνική Οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής), από το 16ο χλμ. έως το 22ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Αετού - Νυμφαίου, από το 3ο χλμ. έως το 9ο χλμ.
  • στο ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Μετά από απόφαση των διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται: ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), για το σύνολο των οδικών δικτύων των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.


Αντιολισθητικές αλυσίδες: Πρόστιμο για όσους δεν έχουν στο αυτοκίνητό τους 

Το κρύο ήρθε για να μείνει στη χώρα μας, όπως όλα δείχνουν, με τα πρώτα χιόνια να έχουν πέσει ήδη σε αρκετές περιοχές. Έτσι, είναι απαραίτητο οι οδηγοί να έχουν μέσα στα αυτοκίνητά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νόμο, όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο.

Διαφορετικά, το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται στους παραβάτες είναι ύψους 80 ευρώ.

Διαβάστε εδώ: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα ''λευκά'' πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας - Ποια σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά (Εικόνες)

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1144 Β’ 14.03.2022, ο εφοδιασμός με αντιολισθητικές αλυσίδες ή ανάλογα αντιολισθητικά μέσα κατάλληλα για το όχημα είναι υποχρεωτικός τη χρονική περίοδο από Οκτώβριο έως και Απρίλιο κάθε έτους και όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλλουν.

Επιπλέον, ο οδηγός θα πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει τη σωστή τοποθέτησή τους και να φροντίζει για τη συντήρησή τους σε καλή και λειτουργική κατάσταση.

Οι παραβάτες της παραπάνω απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (παρ 26 & 27 του άρθρου 81).

Με βάση τη σχετική Απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών και χιονολάστιχα (που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S).

Η τήρηση των ανωτέρω αντιολισθητικών μέσων καθίσταται υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες Αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), σύμφωνα με το άρθρο 52 του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων που οδηγούν με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, στα δυτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, τη Μακεδονία, τα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 5 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη Θράκη με γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -3  έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που τη νύχτα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να σημειωθούν στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως του νομού Μαγνησίας (εκτιμώμενο υψόμετρο 500 μ.). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Νωρίς το πρωί πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Νωρίς το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά - ημιορεινά (εκτιμώμενο υψόμετρο 500 μ.) ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-01-2024
Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Από το μεσημέρι στη δυτική χώρα και από το βράδυ στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και τη Δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και από το βράδυ στη Νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια και τα κεντρικά τους 7 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-01-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5, με βαθμιαία ενίσχυση στα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-01-2024
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στα νότια θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξΗς των 5 βαθμών Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, που στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-01-2024
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τις πρωινές ώρες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις και από το μεσημέρι βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, που στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.