Μεγάλος όγκος βροχής έπεσε χθες το βράδυ, Δευτέρα 8/01, στη Σιθωνία, στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της χερσονήσου.

Οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν την αποκόλληση βράχων από τα πρανή του δρόμου.

Ειδικότερα, στο 75ο χλμ. του οδικού κυκλώματος Σιθωνίας, ακριβώς στο ύψος της Τορώνης, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Στην περιοχή βρίσκεται και η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου.

*Διαβάστε εδώ: Μεγάλες καταστροφές με κατολισθήσεις στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, έπεσαν δέντρα και κολώνες (Εικόνες)

«Τα μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Σιθωνίας επιχειρούν στα κατά τόπους σημεία και η ευχερής διέλευση θα αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε η κ. Ζωγράφου.



Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στην Τορώνη

Την ίδια ώρα, υπερχείλισε το ρέμα που διέρχεται την Τορώνη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια στον οικισμό.



Μηχανήματα του Δήμου ανοίγουν διεξόδους για να φύγει το νερό προς τη θάλασσα, ενώ πολλές εκτάσεις έξω από τον οικισμό παραμένουν πλημμυρισμένες.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης, που βρίσκεται στην περιοχή σχολίασε: «Τορώνη και Πόρτο Κουφό δοκιμάστηκαν σκληρά από την πλημμύρα. Άνθρωποι και μηχανήματα δίνουν τη μάχη του καθαρισμού. Θα τα καταφέρουμε».

*Πηγή: halkidikinews.gr