Αποφυλακίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η 37χρονη που κατηγορείται ως «μεσίτρια» στην πολύκροτη υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών με επίκεντρο κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά.

Στην 37χρονη, σύμφωνα με το zarpanews.gr, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και σκληροί περιοριστικοί όροι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για αποφυλάκιση, στηρίζεται κυρίως σε κοινωνικά κριτήρια και συγκεκριμένα στη σοβαρή ιατρική ανάγκη να βρίσκεται κοντά στο 2,5 ετών παιδί της και λιγότερο σε αυτή καθαυτή την εμπλοκή της στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Πρόκειται για την 37χρονη, τέταρτη στη σειρά κατηγορούμενη, η οποία είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο στις 8 Αυγούστου, μαζί με ένα βρέφος εννέα ημερών και τη βιολογική του μητέρα, ενώ ταξίδευαν από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό το μωρό να δοθεί για ιδιωτική υιοθεσία, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, όπως εκτιμούν οι Αρχές.

Η ίδια, είχε ξεκινήσει την συνεργασία της με την κλινική ως δότρια ωαρίων ενώ στην συνέχεια ανέλαβε αρμοδιότητες ως «μεσίτρια» με παρένθετες μητέρες από την Ρουμανία κυρίως, την Μολδαβία κλπ. Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε τηλεφωνικά μέσα από την φυλακή στο περιοδικό Spiegel, η 37χρονη είχε υποστηρίξει ότι και αυτή είχε δώσει ωάρια για να πληρώσει το δάνειο για το σπίτι της και τις σπουδές της μεγάλης κόρης της. «Αναγκάστηκα να πουλήσω το σώμα μου λόγω φτώχειας» λέει χαρακτηριστικά ενώ περιγράφει τον ρόλο της στην κλινική ως περιφερειακό και δευτερεύοντα, λέγοντας πως «το χοντρό χρήμα το έβγαζαν άλλοι»

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως η 37χρονη μαζί με μία 44χρονη Χανιώτισσα που είναι ακόμα στις φυλακές Νεάπολης, είχαν ως βασική αρμοδιότητα να επιβλέπουν, να μεταφέρουν, να φροντίζουν για την διαμονή και την καταβολή των νομιμοφανών αμοιβών καθώς και να χορηγούν τα φάρμακα στις παρένθετες μητέρες. Η 37χρονη λειτουργούσε επίσης ως μεσίτρια ενώ η 44χρονη διεκπεραίωνε τη σύναψη εικονικών μισθωτηρίων, την πλαστογράφηση δικαστικών υποθέσεων κ.λπ.. Η αμοιβή τους για κάθε παρένθετη μητέρα που εισήγαγαν στη διαδικασία ξεκινούσε από 5.000 ευρώ και η μηνιαία αμοιβή για την εποπτεία τους από το δικαστήριο έως και τον τοκετό από 300-600 ευρώ.

Πάντως, λίγο μετά τις συλλήψεις, παρένθετες μητέρες είχαν μιλήσει στο zarpanews.gr με τα θερμότερα λόγια για την 37χρονη και για την φροντίδα που τους παρείχε, καθώς η ίδια φρόντιζε ακόμα για τα ψώνια, το φαγητό, την προσωπική φροντίδα, τις βόλτες αλλά και την διασκέδαση των ίδιων και των παιδιών τους και όλες μιλούν με τα θερμότερα λόγια γι’ αυτήν ενώ θεωρούν ότι συμμετείχαν σε μια καθόλα νόμιμη διαδικασία.

Παράνομη υιοθεσία από τα Χανιά στην Κατερίνη

Σύμφωνα με την αστυνομία, «οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν, μεταξύ άλλων, υπόθεση υιοθεσίας στην Κατερίνη. Η θετή μητέρα ομολόγησε στους αστυνομικούς πως η 37χρονη Ρουμάνα μεσίτρια από το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά είχε μεταφέρει και παραδώσει το βρέφος στην πόλη του νομού Πιερίας.