Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό

Στο εδώλιο θα καθίσουν 26 κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα της ανήλικης.

Oι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού, της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, της πορνογραφίας και της μαστροπείας.

Στην μητέρα της ανήλικης αρχικά είχε αποδοθεί η κατηγορία της μαστροπείας, αλλά το δικαστικό συμβούλιο με παραπεμπτικό βούλευμα πρόσθεσε και την κατηγορία της πορνογραφίας.

Η ίδια δεν αποδέχεται αυτές τις κατηγορίες, αλλά και η 12χρονη μέσα από καταθέσεις που έχει δώσει αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η η δίκη θα πρέπει να «τρέξει», καθώς σε τρεις μήνες λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κρατουμένων.

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ηλία Μίχο

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό του κοριτσιού καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού. Η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Σύμφωνα με το βούλευμα των δικαστών, η μητέρα της 12χρονης διέθετε έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με την γυμνή κόρη της.

Η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την υπόθεση θα διεξαχθεί σε αίθουσα του νεόδμητου Ειρηνοδικείου, επί της οδού Δέγλερη. Στη συνέχεια η δίκη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δ4 του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως, καθώς διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης. Ο αριθμός των κατηγορούμενων, των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και των συνηγόρων είναι μεγάλος.