Την παράδοση με το έθιμο της στέρνας τίμησαν στο Καστέλι. Σήμερα, Κυριακή 7 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, εορτάζει η Ιερά Mονή Αγίου Ιωάννη Καλλέργη, η οποία βρίσκεται κοντά στο Καστέλι του νομού Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της εορτής, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε και φέτος η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Mονή, ενώ ακολούθησε τελετή αγιασμού των υδάτων με το παραδοσιακό έθιμο της «στέρνας».

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων ακολούθησε το έθιμο της δοκού. Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι προσπαθούν να ισορροπήσουν στη δοκό που διασχίζει τη στέρνα όπου προηγουμένως τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων.

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο:

Στο Καστέλι και την Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου-Καλλέργη παρευρέθη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

441
442
443
444
445

Μαζί με τον νέο δήμαρχο Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου, παρέστη στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, κι έπειτα παρακολούθησε το έθιμο της "στέρνας", όπου μικροί και μεγάλοι τίμησαν τη λαμπρή παράδοση, ανήμερα της μεγάλης γιορτής.