Ένα από τα πιο σεμνά και άξια στελέχη του ΕΣΥ της χώρας μας, η οποία υπηρέτησε, μάλιστα, στην πρώτη γραμμή, στα “χαρακώματα” της μάχης για την σωτηρία ανθρωπίνων ζωών, στην κυριολεξία, η συντονίστρια διευθύντρια της Α’ μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου της ΘεσσαλονίκηςΠαπανικολάου”, η Μίλλυ Μπιτζάνη, αποχωρεί συνταξιοδοτούμενη από το ΕΣΥ της χώρας μας.

Σε μία ανάρτησή της στα social media, γεμάτη ανθρωπιά, συγκίνηση και ζεστασιά, η Μίλλυ Μπιτζάνη, αναφέρει τα εξής:

“Με την έναρξη του καινούριου χρόνου κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου. Αποχαιρετώ την ΑΜΕΘ, το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου και το ΕΣΥ.

Στην ΑΜΕΘ νοσηλεύτηκαν περισότεροι απο 21000 ασθενείς και εκπαιδεύτηκαν εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές. Στον χώρο της έζησα ως γιατρός στιγμές συγκλονιστικές, εξελίχθηκα επιστημονικά όπως επιθυμούσα, πραγματοποίησα όλα μου τα όνειρα και ακόμη περισσότερα και είχα την τιμή να την διευθύνω για 20 έτη. Ως άνθρωπος ξεπέρασα τα όρια μου επανειλημμένα και αυτό ήταν μεγάλο κέρδος.

Είμαι υπερήφανη γιατί αφήνω την ΑΜΕΘ καταξιωμένη στην συνείδηση των ομοτέχνων μας - και όχι μόνον- ανακαινισμένη, πλήρως εξοπλισμένη, με εξειδικευμένο προσωπικό και βραβευμένη.

Αισθάνομαι τυχερή και ευλογημένη για όλες τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και θέλω να πιστεύω ότι τις αξιοποίησα σωστά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και τους υπέροχους συγγενείς των ασθενών για τη ευγένεια και τη αναγνώριση, ακόμη και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ειμαι ευγνώμων σε όλους.

Ενα κεφάλαιο κλείνει, ενα καινούριο ανοίγει και η ζωή συνεχίζεται”.