Ισχυρές καταιγίδες μικρής διάρκειας προβλέπει για την Αττική ο Γιάννης Καλλιάνος. Ειδικότερα ο κ. Καλλιάνος σημειώνει ότι δεν αποκλείεται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να έχουμε καταιγίδες και στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα σημειώνει: Όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με την αυξημένη (πια) πιθανότητα ότι περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα έχουμε ένα «πέρασμα» με καταιγίδες και από τον Νομό Αττικής. Δεν θα είναι μεγάλη η διάρκεια αυτού του «περάσματος», ωστόσο, σε τοπικό επίπεδο, ενδέχεται οι καταιγίδες αυτές να είναι και ισχυρές.

ΥΓ.: Αν το σύστημα αυτό καθυστερήσει ελαφρώς, δεν θα καταλάβουμε ιδιαίτερα αυτή την επιδείνωση του καιρού στην Αττική, διότι πιθανότατα μετά τα μεσάνυχτα οι περισσότεροι θα κοιμούνται. Αν όμως έρθει λίγο νωρίτερα, τότε λογικά οι περισσότεροι θα καταλάβουμε την κεραυνική δραστηριότητα. Πάντως, όπως και να είναι η καιρική εξέλιξη, περίπου γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναμένονται οι καταιγίδες και στην Αττική.

ΥΓ.: Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία. Θα είναι μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη για την εποχή. Βρέχει συνήθως τον χειμώνα!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους









Πηγές χαρτών: Simeteo, Wxcharts, elTiempo, Okairos