Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο σπίτια στο Πίτσι Φθιώτιδας το βράδυ της Πέμπτης (4/1). Ο ιδιοκτήτης της μιας κατοικίας με τους συγχωριανούς του προσπάθησαν να περιορίσουν την καταστροφή, αλλά ο δυνατός αέρας δεν τους το επέτρεψε.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από το τζάκι και την καμινάδα του κι επεκτάθηκε στην πρόσφατα ανακατασκευασμένη σκεπή, με αποτέλεσμα δύο κατοικίες να καταστραφούν ολοσχερώς.

Ο ιδιοκτήτης του ενός σπιτιού, απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, προσπάθησε αρχικά να σβήσει τις φλόγες στην καμινάδα και στη συνέχεια επιχείρησε να απομακρύνει ό,τι μπορούσε με κίνδυνο της ζωής του. Στη διπλανή κατοικία δεν βρίσκονταν μέσα οι ιδιοκτήτες της.

1

Τέσσερα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής από Μακρακώμη, Αργυροχώρι και Λαμία, με οκτώ πυροσβέστες, έφτασαν στο σημείο και αυτό που κατάφεραν ήταν να περιοριστεί το κακό στις δύο κατοικίες που υπήρχαν στο σημείο και να μην επεκταθεί στα διπλανά σπίτια!

2

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», λέει στο LamiaReport η πρόεδρος του χωριού Γιάννα Αντωνίου. «Όλοι τρέξαμε να βοηθήσουμε, αλλά ο δυνατός αέρας δεν μας άφηνε καν να πλησιάσουμε. Ευτυχώς που δεν τραυματίστηκε ο άνθρωπος, αλλά η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Κόποι μιας ζωής και περιουσίες που δεν μπορείς να ξαναχτίσεις σήμερα», προσθέτει η πρόεδρος, που επιβεβαιώνει την πρόθεση του χωριού να βοηθήσει τις οικογένειες να σταθούν στα πόδια τους.