Ενορκη Διοικητική Εξέταση έχει διαταχθεί για τον θάνατο του μωρού στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, καθώς οι γονείς καταγγέλλουν ότι οι γιατροί τούς έδιωξαν δύο φορές από το νοσοκομείο, ενώ το αγοράκι τους καιγόταν στον πυρετό.

Διαβάστε ακόμα: Πτολεμαΐδα: Βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού οδήγησε στον θάνατο το 15 μηνών αγοράκι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ως αιτία θανάτου του μόλις 15 μηνών μωρού τη βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ωστόσο περισσότερα στοιχεία για τον θάνατό του ενδέχεται να προκύψουν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Κοζάνης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το άτυχο βρέφος είχε ίωση και υψηλό πυρετό και πως δόθηκε αγωγή εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του. Μάλιστα, η διοίκηση επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των γονιών ότι τους έστειλαν δύο φορές στο σπίτι τους και δεν έκαναν εισαγωγή στο άρρωστο μωρό. «(…) Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπης τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20 λόγω επιμονής του εμπύρετου, χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα. Εισήχθη στο Τμήμα μία ώρα αργότερα, όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Παρά την προσπάθεια όλων των παιδιάτρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου, καθώς και επικοινωνία με ΜΕΘ Παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στη ΜΕΘ Παίδων σε εφημερεύον νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσής του (…)», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, τονίζοντας ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας. Στο μεταξύ, σε βαρύ κλίμα έγινε χθες στην Αλβανία -απ' όπου κατάγεται η οικογένεια- η κηδεία του βρέφους.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή».