Ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη Ρόδο και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα ενώπιον του επιμελητή ανηλίκων αφέθηκαν την Τρίτη 2/01, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της αναπληρώτριας ανακρίτριας Ρόδου και της εισαγγελέως Υπηρεσίας δύο Αθίγγανες, ηλικίας 15 και 17 ετών, κατηγορούμενες μαζί με μια 14χρονη και δύο άγνωστες δράστιδες για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και ληστεία.

Οι δύο πρώτες είχαν συλληφθεί την 29η Δεκεμβρίου 2023, ενώ η τρίτη αφού προσήχθη, αφέθηκε ελεύθερη, καθ' όσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του Αυτοφώρου.


Ρόδος: Οι κλοπές που διέπραξαν οι Αθίγγανες

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε εις βάρος τους το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού στις 08:20 της 24ης Δεκεμβρίου 2023, οι δύο πρώτες κατηγορούμενες μαζί με άγνωστη συνεργό τους εισήλθαν από ανοικτή πόρτα σε οικία μιας 86χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

*Διαβάστε εδώ: Πάτρα: Γυναίκα πέθανε από γρίπη - Νοσηλεύτηκε δύο μέρες στη ΜΕΘ

Εξεταζόμενη η 87χρονη, ανέφερε ότι κατά στο χρονικό διάστημα της ανωτέρω κλοπής βρισκόταν εντός της οικίας της και μόλις διαπίστωσε την αφαίρεση του χρηματικού ποσού, ενημερώθηκε από γειτόνισσα, η οποία διαμένει στην παρακείμενη οικία επί της οδού Κω, ότι τρεις νεαρές γυναίκες εισήλθαν και στη δική της οικία με την πρόφαση ότι ήθελαν να πουν τα κάλαντα, ενώ κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν διήλθε έτερο άτομο από το συγκεκριμένο σημείο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της ανωτέρω κλοπής συλλέχθηκε-κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα εικονοσκόπησης της οικίας επί της οδού Κω, όπου καταγράφονται οι κινήσεις των ανωτέρω τριών νεαρών γυναικών, έχοντας ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τη στιγμή κατά την οποία πλησιάζουν την οικία της 87χρονης.

Από τη μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, προέκυψε ότι oι δύο εκ των τριών γυναικών είναι η πρώτη και η τρίτη εκ των κατηγορουμένων.

Στις 16:30 ώρα της 28ης Δεκεμβρίου 2023, οι δύο πρώτες κατηγορούμενες εισήλθαν προσποιούμενες τις πελάτισσες σε κατάστημα με είδη κομμωτηρίου επί της οδού Ιαλυσού στην Ιαλυσό, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν τρία πακέτα extension μαλλιών συνολικής χρηματικής αξίας 90 ευρώ.

Συλλέχθηκε-κατασχέθηκε βιντεοληπτικο υλικό από το κλειστό κύκλωμα εικονοσκόπισης του ανωτέρω καταστήματος, όπου καταγράφονται οι κινήσεις των δραστών. Από τη μελέτη του προέκυψε αρχικά ότι η μία εκ των δραστών είναι η πρώτη κατηγορουμένη, η οποία αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από αστυνομικό, ενώ τις απογευματινές ώρες της 29ης Δεκεμβρίου 2023 εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ιαλυσού η πρώτη κατηγορούμενη μαζί με μία νεαρή γυναίκα η οποία αναγνωρίστηκε από αστυνομικό ως η δεύτερη δράστιδα της ανωτέρω κλοπής.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενες προσήχθηκαν και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα ως οι δράστιδες της ανωτέρω κλοπής.

Στις 17:15 της 29ης Δεκεμβρίου 2023, οι δύο πρώτες κατηγορούμενες μαζί με μία άγνωστη συνεργό τους εισήλθαν προσποιούμενες τις πελάτισσες στο δεύτερο κατάστημα και αφαίρεσαν έξι πακέτα extension μαλλιών και μία βαφή μαλλιών συνολικής χρηματικής αξίας 200 ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτές από την υπάλληλο, η οποία τους ζήτησε να επιστρέψουν τα κλοπιμαία και η πρώτη απώθησε δυνατά με τα χέρια της την υπάλληλο και διέφυγαν πεζές τρέχοντας.

Το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου 2023, εμφανίστηκε οικιοθελώς στην αστυνομία η τρίτη κατηγορούμενη και παρέδωσε δύο πακέτα extension, τα οποία δήλωσε ότι προέρχονται ως αφαιρεθέντα από τη δεύτερη κλοπή.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη η δικηγόρος κ. Κατερίνα Βολονάκη.

*Πηγή: dimokratiki.gr