Εμβληματική, χαρακτηριστική και φυσικά… νοστιμότατη η βασιλόπιτα της Αγιάσου. Η βασιλόπιτα της Αγιάσου αποτελείται από 35 έως 50 φύλλα, βούτυρο, ελαιόλαδο, μπαχάρια και γέμιση από τυριά πλασμένα με ζάχαρη. Αποτελεί ένα εμβληματικό έδεσμα της περιοχής της Λέσβου, που είναι χορταστικό και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της EΡΤ, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγκέλλη παρουσίασε την παραδοσιακή βασιλόπιτα της Αγιάσου που τρώγεται και όλο το χρόνο, στην εκπομπή «Περίμετρο», της ΕΡΤ3. «Είναι ένα έδεσμα πατροπαράδοτο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ζυμώνεται με γλυκάνισο, έχει πολλά μπαχαρικά και το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι η γέμιση είναι με αλμυρό τυρί μυζήθρα σε συνδυασμό με σκληρό τυρί. Το ζητάει όλος ο κόσμος που μας επισκέπτεται», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε Santa run και στους δρόμους της Αγιάσου, μία δράση στο χριστουγεννιάτικο και εορταστικό κλίμα των ημερών και οι δρόμοι της περιοχής της Λέσβου πλημμύρισαν με μικρούς και μεγάλους Άι Βασίληδες.