Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη δεκάδες χούλιγκαν, οι οποίοι ήταν αποκλεισμένοι στο γήπεδο, έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν στις τουαλέτες, στην προσπάθεια τους να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και ήδη οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησής τους, σύμφωνα με το OPEN.

Οι έρευνες των Άρχων για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη συνεχίζονται αδιάκοπα.

Μάλιστα το γεγονός ότι προσπάθησαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και αυτό ένα βασικό στοιχείο ενοχής, αναφορικά με την εμπλοκή τους στη φονική επίθεση.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει επίσης και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν για να κρύβουν τον οπλισμό τους καθώς και τα δυο άτομα που φέρεται να είναι οι μόνοι που είχαν κλειδιά, άρα και πιθανόν τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων. Στη συγκεκριμένη αποθήκη εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, πανό, ναυτικές φωτοβολίδες, καθώς και βόμβες μολότοφ και φέρονται να μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο στο κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, από τις μέχρι τώρα έρευνες, τα τρία αυτά άτομα φέρεται να είναι ανάμεσα στους 4-5 καθοδηγητές των νέων χούλιγκαν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι γνωρίζουν το όχημα (χρώμα και μέρος της πινακίδας του) με το οποίο έγινε η μεταφορά, όπως και το δρομολόγιο που έκανε μέχρι το κλειστό, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση περισσότερα από 100 άτομα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, που έχουν ταυτοποιηθεί ότι βγήκαν από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη και συμμετείχαν στα επεισόδια.

«Είναι μία τραγική στιγμή, τραγικές ημέρες για την αστυνομία», είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος σχετικά με τις πολλαπλές επιθέσεις κατά αστυνομικών.

«Είναι Έλληνες πολίτες, νέα παιδιά, δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι επιφορτίζονται το καθήκον του συνόλου της προστασίας της ελληνικής κοινωνίας, έχουν ονοματεπώνυμο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον Γιώργο Λυγγερίδη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας μετά την δολοφονική επίθεση με φωτοβολίδα από 18χρονο στα επεισόδια του Ρέντη, δήλωσε: «Ο Γιώργος Λυγγερίδης έδωσε μία μεγάλη, άνιση μάχη. Κατ' εντολή του πρωθυπουργού είναι χρέος τιμής να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης».

«Αποτελεί χρέος τιμής για εμάς, είναι πολλά τα στελέχη που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση, έχουμε στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι και σε ένα εύλογο διάστημα θα έχουμε και άλλες συλλήψεις»

Τέλος ο κ. Κατσαφάδος, τόνισε: «Ζητήσαμε να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη σοβαρά το ενδεχόμενο όλες αυτές οι ομάδες να μπορούν να λειτουργούν κάτω από το πλαίσιο των εγκληματικών οργανώσεων».