Την απονομή του Ανώτατου Βαθμού στον Επαμεινώνδα Κωστέα, που έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του αεροσκάφους που επέβαινε στην Καλαμάτα ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι στον άτυχο πιλότο απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου, καθώς έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Ειδικότερα, με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, «με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

Διαβάστε ακόμα: Καλαμάτα: Αποκολλήθηκε κομμάτι του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας


Τελετή απόδοσης τιμών στο Πεντάγωνο

Η κηδεία του Επαμεινώνδα Κωστέα έγινε σε κλίμα οδύνης στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, παρόντος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Παράλληλα, έγινε και τελετή απόδοσης τιμών, παρόντος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Η τελετή έγινε κατά την έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας.