Το κατώφλι του εισαγγελέα φορώντας αλεξίσφαιρο πέρασε χωρίς να ξεστομίσει κουβέντα ο 44χρονος, Νορβηγός υπήκοος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού, σε μπαρ επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη χθες τα ξημερώματα, όπως αναφέρει του Thesstoday.gr.




«Ήμουν μεθυσμένος. Δεν ήξερα ότι τον είχα σκοτώσει. Με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου το απόγευμα όταν συνήλθα. Μαλώσαμε και την ώρα που τους επιτέθηκα δεχόμουν γροθιές» φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο 44χρονος Νορβηγός.



Υπενθυμίζεται πως ο Νορβηγός συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρου του, μέσα σε μπαρ, όπου διασκέδαζαν, χθες τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή τραυμάτισε με μαχαίρι παλάμης τύπου "push dagger" αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού στο πόδι, ενώ με το ίδιο μαχαίρι σκότωσε τον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του επί τόπου, με τα ιατροδικαστικά ευρήματα να αποδίδουν τον θάνατό του σε ακατάσχετη αιμορραγία λόγω τρώσης αγγείου, συνέπεια τραύματος που δέχθηκε στην αριστερή τραχηλική χώρα.


Δεν είχε σκοπό να σκοτώσει, έλεγε ο Νορβηγός


Εξεταζόμενος από αστυνομικούς, ο Νορβηγός φέρεται να επικαλέστηκε τη μέθη του και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Στα λίγα λόγια που φέρεται να είπε πριν την απολογία του, καθώς δεν κατέθεσε επισήμως και γραπτώς, ήταν κάποια πράγματα για την διαβίωση του στη χώρα μας εδώ και 9 χρόνια,-στην αρχή είχε έρθει όπως υποστήριξε για τουρισμό κι έμεινε- χωρίς να αναφέρει τίποτε για την πράξη του.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του σχετικά με το πώς βιοποριζόταν, αστυνομικές πηγές σημειώνουν πως προφορικά ο ίδιος υποστήριξε ότι στη Νορβηγία είχε νοσηλευτεί σε κλινική λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων και λάμβανε κάποιο επίδομα.

Ωστόσο, δεν προσκόμισε κανένα επίσημο έγγραφο, με αποτέλεσμα οι ελληνικές Αρχές να διατηρούν επιφυλάξεις για τα όσα ανέφερε και φυσικά να ερευνάται αν αυτός ο ισχυρισμός του ευσταθεί.

Ο 44χρονος δράστης, δήλωσε, μέσω του δικηγόρου, σοκαρισμένος και τόνισε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν: «Έχει δηλώσει ρητά ότι όλα έγιναν μέσα σε ένα διαπληκτισμό και εκείνη τη στιγμή δεχόταν χτυπήματα ο ίδιος. Θα πρέπει να αξιολογηθούν όλα υπό το δεδομένο ότι ο εντολέας μου είχε καταναλώσει αλκοόλ, όπως επίσης να αξιολογηθεί και η γενικότερη ψυχική κατάσταση» σημείωσε ο δικηγόρος του, Θοδωρής Καραγιάννης.

Ο δολοφόνος βρισκόταν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση, σε κατάσταση ακραίας μέθης. Είχε απασχολήσει και άλλες φορές τις Αρχές επειδή μεθούσε και δημιουργούσε καβγάδες.

Αυτή τη φορά, όμως, τράβηξε μαχαίρι και όχι ένα οποιοδήποτε μαχαίρι αλλά μαχαίρι προστασίας και διάτρησης. Πρόκειται για ένα στιλέτο με λαβή σε σχήμα «Τ» για να ταιριάζει ακριβώς στο χέρι, με τη λεπίδα του να είναι εξαιρετικά κοφτερή και από τις δύο πλευρές.