Σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται ένας 73χρονος άνδρας, ο οποίος δέχθηκε 10 μαχαιριές από έναν 25χρονο Αλβανό που προσπάθησε να τον ληστέψει το βράδυ της Τετάρτης 27/12, στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με τον 25χρονο ήταν και ένας 18χρονος ομοεθνής του.

*Διαβάστε εδώ: Κρήτη: 52χρονος τραυματίστηκε σοβαρά με αλυσοπρίονο – Νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο

Οι δύο Αλβανοί αρχικά παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του ηλικιωμένου στην Αγία Ευφημία, με τον 25χρονο να μπαίνει στο σπίτι και τον 18χρονο να φυλάει τσίλιες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν ο 73χρονος μπήκε στο σπίτι του, ο 25χρονος Αλβανός του επιτέθηκε με μαχαίρι, χτυπώντας τον περίπου 10 φορές στην κοιλιά και την ωμοπλάτη.

Στη συνέχεια, οι δύο ληστές τράπηκαν σε φυγή.

Το θύμα κατάφερε να βγει αιμόφυρτο στον δρόμο και να ζητήσει βοήθεια, καταρρέοντας στο κοντινότερο σπίτι που βρήκε.

Ο 73χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αργοστολίου όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο, αλλά τελικά κρίθηκε επιβεβλημένο να διακομιστεί με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Τελικά οι δύο Αλβανοί συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης 28/12, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κεφαλληνίας.


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, σήμερα (28.12.2023), το απόγευμα, στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κεφαλληνίας, 2 αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ, επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Πιο αναλυτικά, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, βραδινές ώρες χθες (27.12.2023), οι δράστες, έχοντας ως σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, παραβίασαν παράθυρο οικίας ηλικιωμένου σε περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας, όπου ο ένας εξ αυτών (25χρονος) εισήλθε σε αυτή, ενώ ο έτερος (18χρονος) παρέμεινε εξωτερικά επιτηρώντας το χώρο.

Εκείνη την ώρα εισήλθε στην οικία ο ηλικιωμένος ένοικος της, στη θέα του οποίου, ο 25χρονος δράστης του επιτέθηκε με μαχαίρι, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη, ενώ στη συνέχεια, μαζί με το συνεργό του, τράπηκαν σε φυγή.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των -2- δραστών, οι οποίοι μετά από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα (28.12.2023), σε περιοχή της Κεφαλονιάς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.