Σήμερα στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αεροπλάνο με το οποίο πραγματοποιούσε την τελευταία εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη, κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ο 40χρονος επισμηναγός έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στο αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στην Καλαμάτα, μπροστά στα μάτια της γυναίκας και των παιδιών του.

*Διαβάστε εδώ: Καλαμάτα - Πατέρας πιλότου: "Το όνειρό του από παιδί ήταν να πετάξει, μόνο που δεν ήξερε ότι αυτό θα του έπαιρνε και τη ζωή"


«Ραγίζει καρδιές» η αδελφή του επισμηναγού

«Ήταν ο άγγελος μου», ανέφερε η αδελφή του.

Σύμφωνα με την ίδια, ήταν η τελευταία του πτήση πριν φύγει για διακοπές με την οικογένειά του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό Γαλιά, απ΄ όπου κατάγεται η σύζυγός του.

Συγκλονισμένοι είναι συγγενείς και κάτοικοι στο χωριό Γαλιά στη Μεσαρά, ενώ χθες νωρίς το πρωί πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες της εκκλησίας.



Τα θερμά συλλυπητήρια του για την απώλεια του επισμηναγού εκφράζει με ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς.

«Δεν υπάρχουν λόγια για τον άδικο χαμό αυτό. H σκέψη όλων μας βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του συνανθρώπου μας που χάθηκε άδικα, στην οικογένεια της συγχωριανής μας Ειρήνη σύζυγος του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους, όπου εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη μας. Αθάνατος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.