Θρασύτατοι απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν μέσω τηλεφώνου μια νεαρή γυναίκα, με σκοπό να της αποσπάσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Ένα μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνό της και άκουσε μια γυναίκα να κλαίει. «Ήταν μια και μισή το μεσημέρι, λίγο πριν φύγω για τη δουλειά και φαντάστηκα ότι θα ήταν η αδερφή μου. Απαντάω και ακούγεται ένα «μαμά» σαν να κλαίει. Στην αρχή λέω να πω ότι είναι λάθος, μετά σκέφτηκα, όλα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ότι μπορεί να είναι κάποια γιαγιά να ψάχνει κάποιον, να έχει κάνει λάθος, και λέω «Ποιόν θέλετε;» Και συνεχίζει. Οπότε μπήκα και εγώ στο «τριπάκι» να δω μέχρι που θα το φτάσουν», είπε η καταγγέλουσα.

Ο διάλογος των απατεώνων με τη νεαρή γυναίκα


Ακόμα μια φορά απατεώνες τηλεφωνούν προσποιούμενοι ότι κάποιο μέλος της οικογένειας έχει τραυματιστεί σοβαρά. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τη νεαρή γυναίκα, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

-Που είσαι; σε ποιο νοσοκομείο παιδί μου, τι έγινε;

-Στο ΚΑΤ

-Τι έγινε;

-Έσπασα το πόδι μου.

Το λάθος των απατεώνων με το απίστευτο θράσος ήταν ότι απευθύνθηκαν στην γυναίκα με την λέξη «μαμά», όμως η νεαρή γυναίκα δεν έχει παιδιά, παρά μόνο μια αδερφή που πηγαίνει ακόμα σχολείο. Αποφασίζει να συνεχίσει τον διάλογο προσποιούμενη ότι έχει όντως παιδί.

-Με ακούς παιδί μου; Είσαι στο ΚΑΤ;
-Έλα, παρακαλώ κυρία με ακούτε;
-Παρακαλώ;
-Από το νοσοκομείο τηλεφωνούμε κυρία. Γιατρός ορθοπεδικός, χειρουργός είμαι. Τι σας είναι η Θεοδώρα;
-Δεν καταλαβαίνω έρχομαι στο νοσοκομείο.
-Η Θεοδώρα τι σας είναι κυρία;
-Το παιδί μου είναι κύριέ μου.
-Εσείς είστε η μητέρα;
-Ναι πείτε μου!
-Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει στην κόρη σας την Θεοδώρα;
-Άνθρωπέ μου θα με τρελάνεις; Να έρθω στο νοσοκομείο. Έρχομαι στο νοσοκομείο. Στο ΚΑΤ είναι το παιδί;

Oι 95.000 ευρώ για το "χειρουργείο"

Ο διάλογος της γυναίκας με τους απατεώνες συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά, με την γυναίκα να συνεχίζει να προσποιείται ότι έχει παιδί, επιμένοντας να πάει στο νοσοκομείο και τον γιατρό σε σπαστά ελληνικά να ζητά το ποσό των 95.000 ευρώ για το χειρουργείο.

-Και τώρα πρέπει να κάνουμε εγχείρηση.
-Πότε να κάνουμε την εγχείρηση;
-Στο πόδι κάτω στον αστράγαλο.
-Πω πω δεν το πιστεύω. Έρχομαι από εκεί. Έρχομαι από εκεί.
-Κυρία ακούστε λίγο, όταν θα έρθετε εδώ δεν μπορείτε να μπείτε μέσα στο χειρουργείο. Ακούστε με λίγο. Το χειρουργείο είναι χωρίς λεφτά κυρία αλλά πρέπει να βάλουμε 6 καρφιά και 12 λάμες. Αυτές οι λάμες στοιχίζουν πολλά και ακριβά.
-Κύριέ μου τι μου λέτε τώρα από το τηλέφωνο; Πλάκα μου κάνετε; Τι μου λέτε τώρα από το τηλέφωνο;
-95.000 € πρέπει να πληρώσουμε.

Οι δράστες μάλιστα δεν δίστασαν να τηλεφωνήσουν ξανά στο σπίτι ζητώντας και πάλι τα χρήματα περίπου μια ώρα αργότερα.

«Μου λέει «πάρε τον γιατρό». Πήρε το τηλέφωνο ένας κύριος ο οποίος μιλούσε και εντελώς σπαστά ελληνικά έως χάλια, και ενώ έλεγα εγώ «έρχομαι στο νοσοκομείο» αυτός με απέτρεπε», ανέφερε το θύμα απάτης.