Το μήνυμα της για τα Γλυπτά του Παρθενώνα έστειλε η ιστορικός, Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, η οποία ανέφερε ότι "αργά ή γρήγορα" θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η διακεκριμένη ιστορικός, σε συνέντευξη στον Alpha απευθύνθηκε στα νέα παιδιά, τα οποία τα προτρέπει να κάνουν στη ζωή τους "αυτό που τους αρέσει"

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ είπε, απαντώντας σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα: "Αν οι Βρετανοί είναι πολιτισμένοι, ναι. Αν οι Βρετανοί το έχουν πάρει ότι είναι τα δικά τους πράγματα, όχι. Νομίζω ότι είναι πολιτισμένοι, άρα ελπίζω ότι αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν".

Μάλιστα, η ιστορικός συμπλήρωσε ότι "στη Γαλλία είμαι πρόεδρος της επιτροπής και λέω συχνά στους Γάλλους, που έχουν μία μετόπη από τον Παρθενώνα, “δώστε τη για να είναι το παράδειγμα". Να δούμε ποιο θα γίνει πρώτο."

Το μήνυμα της Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για τους νέους

"Η ζωή είναι το μόνο θανάσιμο γεγονός. Μην νομίζεις ότι η τύχη σου τη φέρνει. Την κάνεις κιόλας. Οι υπεύθυνοι για τη ζωή είναι τώρα λίγοι πια. Περιμένουν είτε από το κράτος είτε από την Ευρώπη, είτε, είτε από κάποιον άλλον να τους κάνει τη ζωή καλύτερη. Η ζωή γίνεται καλύτερη μόνο με δική σου προσπάθεια" είπε, ακόμα, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. 

Ερωτηθείσα η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για τα νέα παιδιά και το μήνυμα που θα τους έστελνε, απάντησε: «Να κάνουν αυτό που τους αρέσει, όπως τους αρέσει. Η μόνη αρετή είναι η ευθύνη για τη ζωή τους».