Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί την Τετάρτη ο 16χρονος πατροκτόνος από τα Καλύβια προκειμένου να απολογηθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι κάτοικοι στα Καλύβια Θωρικού παραμένουν συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία. Ο ανήλικος είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον 70χρονο πατέρα του στην είσοδο του σπιτιού τους μαχαιρώνοντάς τον θανάσιμα 20 φορές με αυτά τα δύο μαχαίρια.

Όπως αποκάλυψε το Mega, ένα τηλεφώνημα που έκανε το θύμα στον γιο του το βράδυ της δολοφονίας ήταν και αυτό που όπως όλα δείχνουν «όπλισε» το χέρι του 16χρονου. Σύμφωνα με τον 16χρονο δράστη το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας με τη μητέρα του, τον σύντροφο της και τον μεγαλύτερο αδελφό του δέχθηκε τηλεφώνημα από τον 70χρονο ο οποίος τους έβριζε και τους μιλούσε υποτιμητικά χωρίς λόγο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έπρεπε να βάλω ένα τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε είπε στους αστυνομικούς μετά το έγκλημα.

Καλύβια: Τι υποστήριξε ο 16χρονος

«Του είχα πολλά μαζεμένα. Δεν άντεξα άλλο», φέρεται είπε ο 16χρονος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές -όπως ανέφερε το Mega- ο 16χρονος δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Γείτονες τον περιγράφουν ως ένα γλυκό παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ του δικαιώματα. Μαρτυρίες γειτόνων κάνουν λόγο για μια περίεργη συμπεριφορά του πατέρα ως προς τα μέλη της οικογένειάς του και μιλούν για έναν άνθρωπο οξύθυμο. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι ήταν πρότυπο πατέρα κι ότι υπεραγαπούσε τα παιδιά του.

Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί της ασφάλειας περνούν από κόσκινο τις καταθέσεις προκειμένου να διαπιστώσουν τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Η 45χρονη μητέρα του δράστη από την Μολδαβία παραμένει σε σοκ. «Είμαι ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που έχει συμβεί», είπε η μητέρα του 16χρονου στο MEGA. Τόσο η ίδια όσο και ο 19χρονος γιος της οικογένειας επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του 16χρονου για κακοποιητική συμπεριφορά του θύματος σε βάρος τους.