Hλιοφάνεια και καιρός που παραπέμπει περισσότερο σε άνοιξη αναμένεται τα Χριστούγεννα, με τις θερμοκρασίες να είναι αρκετά υψηλές αφού αναμένεται φθάσουν μέχρι τους 16℃ και 17℃ στις πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, την Παρασκευή περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με βροχές και λίγες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ίσως βρέξει πολύ τοπικά και στα βόρεια με ασθενείς χιονοπτώσεις στα πιο ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια 7, πιθανώς και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 14℃, έως 16℃ με 18℃ στα υπόλοιπα.

Στην Αττική, περιμένουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8℃ έως 17℃. Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε πρόσκαιρες νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3℃ έως 13℃.

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 19℃.