Πλημμύρισαν οι δρόμοι στο Φάληρο λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από αργά το βράδυ της Τετάρτης την Αττική. Προβλήματα παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Οδού Αγία Αλεξάνδρου, στο Παλαιό Φάληρο.

Συσσώρευση υδάτων
παρατηρείται στην παραλιακή προς Πειραιά στο Παλαιό Φάληρο λίγο πριν τη Μαρίνα Φλοίσβου λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε νωρίτερα. Η Τροχαία εκτρέπει τα οχήματα από τη δεξιά λωρίδα στις αριστερές. Συγκεκριμένα, το ύψος του νερού ξεπερνάει το μαρσπιέ των πορτών των οχημάτων, με αποτέλεσμα στη δεξιά λωρίδα να μπορούν να κινηθούν μόνο τα ψηλά οχήματα.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι αστυνομικοί έκλεισαν τις δύο από τις τρεις λωρίδες στη Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά. Ειδικότερα, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της κακοκαιρίας καταγράφονται και στην κάθοδο του Κηφισού αλλά και στην οδό Πεντέλης στα Μελίσσια, στο φανάρι στο ρεύμα προς Κηφισίας, καθώς και εκεί υπάρχει μόνο μία λωρίδα.

Δείτε εικόνες από το Φάληρο
image
image__2_


Δύο τροχαία τη νύχτα

Τα ξημερώματα σημειώθηκε τροχαίο στην άνοδο του Κηφισού στο ύψος της Νίκαιας όταν οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες.

Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης, μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά όταν ξέφυγε από την πορεία του το όχημα που οδηγούσε στη λεωφόρο Λαυρίου στο Κορωπί στην κατεύθυνση προς Γλυκά Νερά. 

Το όχημα προσέκρουσε αρχικά σε στάση του ΟΑΣΑ και στη συνέχεια σε τοίχο. Η γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημα και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί.


Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τετάρτη.

Από νωρίς τα ξημερώματα έβρεχε σε όλη την Αθήνα. Ωστόσο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς σημειώνονται ήδη στο Αιγαίο, ενώ σε κάποιες περιοχές θα πέσει χαλάζι. Η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί το απόγευμα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ αναφέρει πως ένα βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και προκαλεί πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (20-12-23) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

β. Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.