Μετά την απολογία του, ο 33χρονος Αλβανός συνεπιβάτης του τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εν ψυχρω τρεις νεαρούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των τριών να εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε ενώπιον της 29ης τακτικής ανακρίτριας για την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονιας με δόλο κατά συρροή.

Προανακριτικά έχει δηλώσει σοκαρισμένος από τη ψυχρώ επίθεση του οδηγού του τζιπ στην παρέα των νεαρών και έχει υποστηρίξει ότι το μόνο που έκανε εκείνος ήταν να ρίξει ένα χαστούκι σε έναν από την παρέα των Κρητικών που τον έφτυσε. Τότε και πριν το καταλάβει ο οδηγός του τζιπ έβγαλε όπλο και πυροβόλησε. «Τα έχασα, μπήκα μέσα στο αυτοκίνητο και έκανα εμετό. Όταν πήγα σπίτι, πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο» φέρεται να ισχυρίστηκε προανακριτικά ο 33χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 37χρονου οδηγού έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονιας με δόλο και κατά συρροη, οπλοφορια και οπλοχρησία και αναζητείται.