Έκπληξη προκάλεσε χθες η αποκάλυψη της ταυτότητας του ηλικιωμένου οδηγού που παραβιάζοντας σχεδόν όλους τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διέσχισε ανάποδα το λεκανοπέδιο, βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο οδηγούς και πεζούς. Πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, που από το Κολωνάκι ακινητοποιήθηκε τελικά στην Παλλήνη, καθόταν ένας από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες σε Αθήνα και Μύκονο, ο 73χρονος Μανώλης Διαμαντούλης, ο οποίος έκανε τη μία παρανομία πίσω από την άλλη, αγνοώντας επιδεικτικά τα απεγνωσμένα σήματα των αστυνομικών να σταματήσει το όχημά του.

Ο γνωστός και ως «Mr Kalua» επιχειρηματίας, που έχει γράψει ιστορία στο night clubbing, μετά τη σύλληψή του για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμόταν απολύτως τίποτα απ’ όσα είχαν προηγηθεί, διότι ήταν μεθυσμένος, με τις Αρχές να αναφέρουν πως το επίπεδο της μέθης του δεν δικαιολογεί την τρελή πορεία που ακολούθησε. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόλις σε μία ώρα και 25 λεπτά ο οδηγός είχε παραβιάσει δεκαεπτά κόκκινα φανάρια!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από περιπολικό της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών να έχει παραβιάσει τη διπλή διαχωριστική λωρίδα και να κινείται αντίθετα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας. Οι αστυνομικοί, με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων, τον κάλεσαν να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του, ωστόσο, ο επιχειρηματίας όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους, αλλά, αντιθέτως, ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει με τη σειρά τους ερυθρούς σηματοδότες, εξακολουθώντας να κινείται αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, πάνω στις γραμμές του τραμ, αλλά και σε πεζοδρόμια.

Περιπολικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρελής πορείας του, τον επιτηρούσαν προκειμένου να μην πέσει ο οδηγός πάνω σε άλλα αυτοκίνητα ή πεζούς, ενώ διαρκώς τον καλούσαν να σταματήσει.

Ο οδηγός, αφού πέρασε μέσα από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων, μπήκε στην Αττική Οδό όπου και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου κατοικεί και στις 7.45 το πρωί, ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

«Βροχή» τα πρόστιμα

Στον Μανώλη Διαμαντούλη βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.ά. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ. Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης για 1.160 ημέρες (κάτι περισσότερο από τρία χρόνια), του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησής του διά βίου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν ήταν μεθυσμένος, λέει η οικογένειά του

Το όνομα του επιχειρηματία είχε λάβει αρνητική δημοσιότητα, στις αρχές Ιανουαρίου του 2005, όταν η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών, είχε κάνει έφοδο στο πασίγνωστο μπαρ που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας, οπότε και είχαν κατασχεθεί συσκευασίες με κοκαΐνη, χάπια lsd κ.ά., ενώ είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα. Ανάμεσα στους θαμώνες του γνωστού κλαμπ ήταν πάντοτε γνωστά πρόσωπα από ριάλιτι εκπομπές, φωτομοντέλα, αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Το 2012, ο ίδιος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού έξω από μπαρ στη Μύκονο και οδηγήθηκε στην Εντατική.

Τα ηνία των επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ο γιος του, ο νέος πλέον «Mr Kalua», που το 2020 είχε παντρευτεί σε κλειστό κύκλο στο Νησί των Ανέμων τη Βραζιλιάνα αγαπημένη του. Η κόρη του 73χρονου διαπρέπει, μεταξύ άλλων, στο χώρο του μόντελινγκ. Από το οικογενειακό περιβάλλον του επιχειρηματία διαψεύστηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία είτε θα τον καταδικάσει είτε όχι. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος. Ο δικηγόρος του έχει αναλάβει και συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία. Δεν ισχύουν αυτά που λένε. Το αλκοόλ ήταν κάτω από τα όρια, δεν πίνει. Ο συγκεκριμένος έχει πρόβλημα με την καρδιά του, παίρνει χάπι και δεν καταναλώνει αλκοόλ. Αυτά που λέγονται δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα» ανέφερε στο Mega πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον του 73χρονου επιχειρηματία.