Tο Δημοτικό Σχολείο Νέου Πετριτσίου στις Σέρρες, διεκδικεί τον τίτλο του  πλέον … λιλιπούτειου χριστουγεννιάτικου χωριού που έχει στηθεί στην Ελλάδα. Το χωριό, που θυμίζει χώρα της κεντρικής Ευρώπης με ψηλούς στολισμένους πύργους και ψηλά καμπαναριά – ωρολόγια, γεμίζει με χαρά τους μικρούς μαθητές και όχι μόνο.

Το υπέροχο αυτό χωριό, δημιούργησαν με αγάπη και μεράκι η εκπαιδευτικός του σχολείου Χριστίνα Καγιάζη και ο επιχειρηματίας Μάκης Λεοντιάδης. Οι δυο τους, και με την υποστήριξη της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Μαυρίδου, εργάστηκαν για ώρες όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να προσφέρουν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο θέαμα, που το δεν το χαίρονται μόνο τα παιδιά του σχολείου αλλά και οι γονείς που επισκέπτονται τη σχολική μονάδα.

Είναι η δεύτερη χρονιά που το μικρό χωριό, στήθηκε στο κεντρικό διάδρομο του ισογείου της σχολικής μονάδας, σκορπώντας χαρά και όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Φιλοδοξία, όπως λένε οι δημιουργοί, κάθε χρόνο να μεγαλώνει σε έκταση και να προσελκύει περισσότερο κόσμο και κυρίως παιδιά από ολόκληρη την περιοχή.
@pansavv75

Το πλέον λιλιπούτειο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Ελλάδα, βρίσκεται στο Ν.Πετρίτσι Σερρών.

♬ Christmas Is Coming - DM Production

Εντυπωσιακό είναι επίσης και το γραμματοκιβώτιο που έχει στηθεί δίπλα στο μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου τα παιδιά του σχολείου ρίχνουν τα γράμματα τους, με τις επιθυμίες τους, βλέποντας στην οθόνη να φτάνουν … live στο σπίτι του Άη Βασίλη στην μακρινή Λαπωνία.