Στα Παραπολιτικά 90.1  και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με το δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο, μίλησε ο ειδικός αναλυτής της Αστυνομίας, κος Σταύρος Μπαλάσκας και αναφέρθηκε στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, όπου έχασε τη ζωή του ένας 29χρονος αστυνομικός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαλάσκας είπε: " Όταν γίνεται καταδίωξη με μοτοσυκλέτες είναι πάρα πολύ δύσκολο και πάρα πολύ επικίνδυνο. Δεν γίνεται να μην γίνονται καταδιώξεις, δεν γίνεται δηλαδή να τρέξει ο άλλος να φύγει και να μην τον ακολουθήσεις, δεν μπορεί να παυτούν οι καταδιώξεις. Και οι μοτοσικλέτες κάνουν καταδιώξεις και σε άλλες μοτοσικλέτες και σε άλλα οχήματα απλά θα πρέπει να ξέρουμε το βασικό κανόνα και το πρωτόκολλο της καταδίωξης. Το πρωτόκολλο της καταδίωξης και ο βασικός κανόνας είναι ότι ακολουθούμε το όχημα μέχρι να υπάρξουν άλλες δυνάμεις οι οποίες κάπου θα το εγκλωβίσουν και θα μπορέσουν να κάνουν τις συλλήψεις".

Μπαλάσκας: Οι αστυνομικοί βάζουν βενζίνη από την τσέπη τους


Ερωτηθείς αν ο εξοπλισμός και τα οχήματα των αστυνομικών είναι σε καλή κατάσταση, απάντησε: "Δεν μπορώ να γνωρίζω με τι μηχανή ήταν οι συνάδελφοι ξέρω ότι υπάρχουν παλιές μηχανές, ξέρω ότι πολλές φορές οι αστυνομικοί αναγκάζονται με το υστέρημά τους και συντηρούν τις μηχανές. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές νέες μηχανές με τις οποίες έχει εφοδιαστεί το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπάρχει δηλαδή ένα αλαλούμ!"

Αναφερόμενος στο ότι υπάρχουν αστυνομικοί που συντηρούν με το υστέρημά τους τις μηχανές, ο κ. Μπαλάσκας είπε: Αυτό είναι κάτι διαχρονικό, δεν συμβαίνει τώρα συμβαίνει πάρα πολλά χρόνια. Πολλές φορές αν δεν υπάρχουν λάστιχα και πρέπει να κινηθεί η μηχανή και δεν πρέπει να ταλαιπωρηθεί ο αστυνομικός πηγαίνει ο αστυνομικός από μόνος του και βρίσκει λάστιχα ή τακάκια για τη μηχανή του για παράδειγμα. Λεει «θα βάλω 20€ από την τσέπη μου να μην κλείσει μηχανή για 15-20 μέρες για να μπορέσω να εξυπηρετούμε».