Η Πίκα, ένα ασπρόμαυρο σκυλάκι που βρέθηκε αδέσποτη και απροστάτευτη πριν καιρό στο Καλοχώρι επισκέφθηκε με τον κηδεμόνα της, Μιχάλη Μήτρου, πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Πανοράματος το στούντιο της εκπομπής «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3, σκορπώντας χαμόγελα με τον ήρεμο, χαδιάρικο χαρακτήρα της.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 50χρονος για επίθεση σε αδέσποτα σκυλιά - Κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο

Ο κ. Μήτρου αναφέρθηκε στις διαδικασίες υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων, τονίζοντας πως η πιθανότητα επιβίωσης για ένα τέτοιο ζώο είναι 2 με 3 χρόνια, ή ακόμα και μερικοί μήνες ανάλογα με τις συνθήκες. «Τα ζώα αυτά αγαπούν τη ρουτίνα και γίνονται οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, κάνοντας ότι μπορούν για να μη δημιουργήσουν προβλήματα στους ιδιοκτήτες τους» δήλωσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι «δεν φτάνει μόνο η αγάπη αλλά υπάρχει και ευθύνη».

Επίσης, ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Πανοράματος αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθείται για την υιοθεσία ενός ζώου, αλλά και τη φιλοξενία-αναδοχή τους. Τέλος, ευχήθηκε για τα αδέσποτα ζώα και τη στείρωση τους οι νέοι δήμαρχοι να αξιοποιήσουν ορθολογικά τα χρήματα, τα οποία διαθέτουν και να υλοποιήσουν το ήδη υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Πηγή: ΕΡΤ