Συμπλοκή μεταξύ 40 νεαρών ανάμεσά τους και ανήλικοι προκάλεσε χάος στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Οι ανήλικοι  συνεπλάκησαν το βράδυ του Σαββάτου έχοντας στην κατοχή τους ρόπαλα, στειλιάρια και άλλα αντικείμενα συνεπλάκησαν μέσα στην μέση του δρόμου προκαλώντας μεγάλες υλικές φθορές.

Θεσσαλονίκη: "Ηταν ραντεβού", αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας


Δύο ομάδες τουλάχιστον 40 ατόμων, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, με κουκούλες, κράνη, ρόπαλα, ξύλα και άλλα αντικείμενα συγκρούονται χωρίς να είναι ακόμα γνωστός ο λόγος της επίθεσης.

«Φασαρία, πανικός, βγήκαμε στο μπαλκόνι, καμιά 40αρια πιτσιρικάδες, αγόρια κορίτσια. Ήταν το ραντεβού τους να μαλώσουν. Ήταν ραντεβού. Ηλικίες το ανώτατο 17, το ανώτατο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η μεγάλη ομάδα ανηλίκων παρέσυρε τα 5 άτομα από την οδό παπάφη στην οδό Κίμωνος. Στάθηκαν μπροστά από αυτό το κατάστημα και τότε άρχισε ο διαπληκτισμός. Ένας από τους εμπλεκόμενους προσπάθησε να χτυπήσει έναν νεαρό με κράνος, αστόχησε, χτύπησε την τζαμαρία με αποτέλεσμα να γίνει θρύψαλα

Ακολούθησαν 17 προσαγωγές, με την μία να μετατρέπεται σε σύλληψη ενός 16χρονου για σωματική βλάβη.

Σκορπάνε τον τρόμο οι συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων

Μαθητές μιλώντας στο MEGA αναφέρουν πως αυτά τα περιστατικά παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων τους τρομάζουν.

«Με φοβίζουν λίγο, γιατί βγαίναμε πάντα εδώ πέρα χωρίς το φόβο, γιατί είναι κοντά τα σπίτια μας και τώρα αρχίζουν και γίνονται πολλά πράγματα», λένε.

«Νιώθω κάποια ανασφάλεια, όπως και οι γονείς των παιδιών το νοιώθουν αυτό κι είναι πολύ φυσικό μ’ αυτά που γίνονται τελευταία», συμπληρώνουν.