Μία λογομαχία για ασήμαντη αφορμή οδήγησε στο αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στο Γκάζι, με αποτέλεσμα τρεις νέοι που είχαν βγει για να διασκεδάσουν, να είναι βαρύτατα τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Όλα συνέβησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους στο Γκάζι, όταν δύο αδέρφια από τα Μάλλια της Κρήτης, μαζί με φίλο τους, που είχαν έρθει στην Αθήνα για λίγες ώρες, προκειμένου να κάνουν το μπάτσελορ πάρτι του ενός, κάθονταν σε ταχυφαγείο της περιοχής.

Την ώρα εκείνη, ένα τζιπ που διέσχισε την οδό Ιάκχου πιθανώς κατέβρεξε τους νεαρούς, που κάτι φέρεται να φώναξαν στον οδηγό, ο οποίος λίγα μέτρα πιο μακριά ακινητοποίησε το όχημα και κατέβηκε απ’ αυτό μαζί με τον συνοδηγό.

Ακολούθησε διαπληκτισμός, ο ένας από τους επιβαίνοντες στο ανθρακί τζιπ χαστούκισε κάποιον από την παρέα των Κρητικών και ο άλλος επιβάτης τράβηξε πιστόλι. Σημάδεψε και πέτυχε και τους τρεις νεαρούς στο κεφάλι.



Οι πυροβολισμοί έπεσαν υπό το φως της ημέρας, στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά σε δεκάδες θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών. Οι άκρως επικίνδυνοι και βαριά οπλισμένοι κακοποιοί μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν σαν κύριοι από το Γκάζι, καθώς δεν υπήρχε ούτε ίχνος αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή.

Όταν πλέον έφτασαν οι αστυνομικοί, η Ιάκχου είχε πλημμυρίσει από το αίμα των τριών ανδρών, οι δύο 28 και ο ένας 33 ετών, οι οποίοι μόλις είχαν ολοκληρώσει τη διασκέδασή τους και ετοιμάζονταν να μεταβούν στο αεροδρόμιο, για να επιστρέψουν στην Κρήτη. Αντ’ αυτού, βρέθηκαν να παλεύουν για την ζωή τους στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Ο πατέρας του ενός τραυματία, μίλησε στο MEGA, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπήρχαν διαφορές μεταξύ του γιου του και των δραστών.

«Στην Κρήτη μένουν. Για ένα βράδυ ήρθαν για ένα bachelor. Ένας φίλος τους παντρευόταν. Τίποτα τα παιδιά, δεν έχουν καμία σχέση. Καμία σχέση. Τα παιδιά είναι αγαθά παιδιά, αγνά παιδιά ήρθαν για τον φίλο τους που παντρεύεται. Ένα bachelor κάνανε. Είναι παιδιά με παιδιά, οικογένειες, σοβαρά παιδιά από καλές οικογένειες δεν έχουν κανένα θέμα τέτοιο, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα», είπε.

Γκάζι: Η ανακοίνωση του νυχτερινού κέντρου για τους πυροβολισμούς


Το νυχτερινό κέντρο, τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν, αναφέροντας: «Σας ανακοινώνουμε επίσημα ότι το μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τα χθεσινά γεγονότα. Είχε ήδη κλείσει όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο απέναντι μαγαζί».

Οι άνδρες του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, για να φτάσουν στα ίχνη του πιστολέρο και του έτερου επιβάτη του ανθρακί τζιπ.

Γκάζι: Βρέθηκαν 4 κάλυκες στο σημείο

Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως και οι δύο επιβάτες του τζιπ κρατούσαν όπλο όταν αποβιβάστηκαν από το όχημά τους και επιτέθηκαν στην παρέα. Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρο ακόμα πόσοι ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν, με την κατάθεση των τραυματιών να είναι καθοριστική.

Οι Αρχές εντόπισαν τέσσερις κάλυκες, οι οποίες θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να διαπιστωθεί εάν ήταν ένας ή δύο εκείνοι που πυροβόλησαν.

Παράλληλα, έχει ταυτοποιηθεί το τζιπ των πιστολέρο και πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα είναι νοικιασμένο, ενώ έχει εντοπιστεί και η εταιρεία που το νοίκιασε.

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Τι κατέθεσε ο 28χρονος

Οι Αρχές κατάφεραν να πάρουν κατάθεση από τον 28χρονο τραυματία, ο οποίος περιέγραψε τι συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα των Κρητικών είχε συγκεντρωθεί σε ταχυφαγείο μετά από το γλέντι. Ένας από την παρέα έκανε νεύμα να φύγουν κι εκείνη την ώρα περνούσε το τζιπ από το σημείο.

Η παρέα δεν είπε τίποτα στον οδηγό, ωστόσο το όχημα σταμάτησε, βγήκαν δύο άτομα έξω από αυτό, ένας εκ των οποίων χαστούκισε έναν από τους νεαρούς, ενώ ο άλλος πήγε κοντά τους κρατώντας στο χέρι του τον όπλο και πυροβόλησε και τους τρεις στο κεφάλι.