Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας κάθισαν δύο αδέλφια που έδειραν 79χρονο για να του κλέψουν τα καναρίνια, στον Βόλο. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή τους, με το Τριμελές Εφετείο Λάρισας να τους κρίνει ενόχους, επιβάλλοντας στον πρώτο κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 5 ετών και 12 μηνών και χρηματική ποινή 200 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ και στο δεύτερο κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 5 ετών και 2 μηνών.

Ο 79χρονος καταθέτοντας στο δικαστήριο αφηγήθηκε τα γεγονότα για την επίθεση που δέχτηκε από τους δύο δράστες. «Με χτύπησαν κι έφυγαν, δυόμισι ώρες ήμουν “νεκρός”, όταν συνήλθα, πήρα τηλέφωνο, νοσηλεύτηκα δύο εβδομάδες» σημείωσε, για να διευκρινίσει στο δικαστήριο, με αφορμή και το κίνητρο της κλοπής, πως η καρδερίνα πωλείται αντί 15 ευρώ, ενώ τα καναρίνια μέχρι 30 ευρώ.

Τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου 2022, ο 79χρονος ξύπνησε από το θόρυβο που έκανε το κουδουνάκι που είχε εγκαταστήσει στην ταράτσα της μονοκατοικίας του, όπου ήταν τοποθετημένα τα κλουβιά με τα ωδικά πτηνά, τα καναρίνια, που αποτελούσαν το χόμπι του συνταξιούχου.

Τα δύο αδέλφια, όπως κατέθεσε ο 79χρονος, πήδηξαν από ταράτσα σε ταράτσα κι έφτασαν και στη δική του, όπου με ένα «δικό τους κλουβί», «τα άδειασαν όλα, είχα είκοσι κανάρια, με χτύπησαν κι έφυγαν». Ταυτόχρονα, έδειξε την παλάμη του στους δικαστές, όπου με ράμματα οι γιατροί έκλεισαν την πληγή που του προκάλεσαν οι δράστες με ένα κατσαβίδι, όταν τους βρήκε στην ταράτσα του σπιτιού του να κλέβουν τα καναρίνια. Οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα εξάρτησης που αντιμετωπίζουν.