Σε διανομή τροφίμων προς οικογένειες και πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας αλλά και φαγητού σε άστεγους και ωφελούμενους των συσσιτίων προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με στόχο την ενίσχυση του εορταστικού τραπεζιού.

Η διανομή τροφίμων σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες ξεκίνησε από σήμερα, Παρασκευή, για τους κατοίκους της Τριανδρίας. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες είναι οι εξής: Για τη Γ΄, Δ΄, Ε΄ Δημοτική Κοινότητα την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, για την Α΄ Δημοτική Κοινότητα την Τετάρτη 20 του μήνα, ενώ για τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα η διανομή θα πραγματοποιηθεί από το χώρο της Κοινωνικής Πολιτικής (Μοναστηρίου 53-55), την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Επίσης υπάρχει μέριμνα για την ενίσχυση του εορταστικού τραπεζιού των οικογενειών που είναι δικαιούχοι της δομής «Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου του δήμου Θεσσαλονίκης» και συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί:

- διανομή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τον μήνα Δεκέμβριο που θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20, 21 Δεκεμβρίου, πακέτων, για τις 360 οικογένειες που είναι δικαιούχοι του προγράμματος,

- διανομή πακέτων για τους 760 ωφελούμενους της δομής παροχής συσσιτίου στους έξι χώρους διανομής συσσιτίων του δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, για τα δύο Σάββατα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 23 και 30 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί διανομή εορταστικού γεύματος από τους έξι χώρους διανομής των συσσιτίων, στους 760 ωφελούμενους των συσσιτίων.

Για την ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα των αστέγων που είναι ωφελούμενοι των δομών Αστεγίας του δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων), θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

- από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και για δεκαοκτώ Κυριακές θα διανέμονται στους ωφελούμενους 100 μερίδες,

- τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων,

- την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, μέσω της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ θα διανεμηθούν 250 μερίδες εορταστικού γεύματος σε πακέτο.

Τέλος, για τις 25, 26 και 31 Δεκεμβρίου 2023 καθώς και 1 και 6 Ιανουαρίου 2024 θα μοιραστεί εορταστικό γεύμα σε πακέτο στους άστεγους.

Επίσης, ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει πως με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών τα έξι Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα λειτουργήσουν τα Σάββατα, 23 και 30 Δεκεμβρίου.

Τέλος, κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί για το χρονικό διάστημα από τις 24/12 έως και τις 06/01 σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ