Σε παθολογικά αίτια αποδίδεται ο θάνατος του 59χρονου μετανάστη που βρέθηκε στο πορτ-μπαγκάζ ενός τζιπ στη συνοικία της Τούμπας στη Λάρισα μετά από καταδίωξη αστυνομικών λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. Λάρισας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, εντόπισαν το τζιπ που κινούνταν με ταχύτητα έξω από τη Λάρισα στην ΠΑΘΕ αφού προηγουμένως είχαν ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους στο Α.Τ Αγιάς που πρώτοι εντόπισαν το όχημα στην περιοχή τους. Αφού ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήματα στάσης των αστυνομικών του ΑΤ Αγιάς, για έλεγχο, τράπηκε σε φυγή και ξεκίνησε η καταδίωξη του η οποία ολοκληρώθηκε όταν ο ίδιος μπαίνοντας στη συνοικίας της Τούμπας μέσω της Οδού Βόλου βρέθηκε σε αδιέξοδο.

Λάρισα: Κακώσεις στο θώρακα έφερε ο 59χρονος


Ο οδηγός τότε άφησε το όχημα και εξαφανίστηκε πεζός στο σκοτάδι. Ωστόσο μέσα στο τζιπ οι αστυνομικοί βρήκαν επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι, με τον 59χρονο να εντοπίζεται αιμόφυρτος, στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η σορός του στη συνέχεια παραδόθηκε για νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του θανάτου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της larissanet, ο 59χρονος φέρει κακώσεις στον θώρακα που συνηγορούν στο ότι ήταν καταπλακωμένος από κάτι βαρύ με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος του από παθολογικής φύσεως αίτια. Ωστόσο η τελική αιτία του θανάτου αναμένεται να προσδιοριστεί με ακρίβεια αφού ολοκληρωθούν και οι ιστολογικές εξετάσεις.

Αναφορικά με το τραύμα που είχε στο κεφάλι, αυτό ήταν τελικά ένα σκίσιμο λίγο πάνω από τη μύτη, που προκάλεσε και την αιμορραγία.

Ο θάνατος του 59χρονου ήταν το άσχημο τέλος στην υπόθεση διακίνησης μεταναστών που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στα παράλια του Δήμου Αγιάς. Θυμίζουμε ότι στην ακτή Παπακώστα, βρέθηκαν περίπου στις 2 το πρωί της Δευτέρας 30 μετανάστες από το Αφγανιστάν, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, που άφησε με σκάφος διακινητής πιθανότατα από τα παράλια της Τουρκίας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού και αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών, για διακίνηση-παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, κατά την οποία προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός ενός αλλοδαπού, επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία και απείθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες παραμένουν μέχρι σήμερα άφαντοι, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.