Στην αποκάλυψη ότι στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές Αρχές δεν φαίνεται κανένας άνθρωπος να κακοποιεί το χάσκι της Αράχωβας, προχώρησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου. Εξάλλου, τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές οδηγούν στο σενάριο ότι ο 8χρονος Όλιβερ κατέληξε λόγω των τραυμάτων του από την άγρια επίθεση που δέχθηκε από αγέλη σκύλων.

«Δεν βλέπουμε άνθρωπο κάπου να κακοποιεί τον σκύλο», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega η κυρία Δημογλίδου, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία δεν είναι αυτή που αποφασίζει για την αιτία θανάτου και πως αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και η πραγματογνωμοσύνη. «Το προανακριτικό υλικό που έχουμε συλλέξει εμείς ως Αστυνομία δεν έχει δοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, κάτι που αναμένεται να γίνει αυτή την εβδομάδα», είπε η ίδια τονίζοντας ότι πρόκειται για καταθέσεις, εξετάσεις γιατρών που έγιναν πριν και μετά τον θάνατο του ζώου, καταθέσεις των κτηνιάτρων, βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις κατοίκων της περιοχής.

«Καμία αγέλη δεν κατασπάραξε το άτυχο χάσκι»

Από την άλλη πλευρά, η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που πρώτη εξέτασε τον Όλιβερ και μάλιστα εν ζωή, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση αγέλη σκύλων να κατασπάραξε το άτυχο χάσκι και εμμένει στην άποψή της ότι το σκυλί κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι: «Το ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δημόσια τη λέξη σεξουαλική κακοποίηση, βιασμός, δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι ή αναιρεί τα δεδομένα μου. Παραμένω σταθερή σε όσα έχω πει στην κατάθεσή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως δεν διαπίστωσε δαγκωματιές στο σώμα του χάσκι.

«Ένοχος για μένα υπάρχει»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, Μιχάλης Φλέγκας, ο οποίος παρά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας πως δεν υπήρξε ανθρώπινος παράγοντας στον θάνατο του σκύλου του, εκείνος αναμένει το επίσημο πόρισμα. «Ένοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ. Δυστυχώς, κανείς δεν ακούει τη φωνή του και προσπαθούν να καλύψουν τη φωνή του, την κραυγή και την αλήθεια», είπε στο Mega, ενώ αναρωτήθηκε: «Θα αμφισβητήσω αυτά που είδα;».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»