Η κτηνίατρος που εξέτασε αρχικά τον σκύλο επιμένει πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει εμπλακεί σε καβγά με άγρια ζώα καθώς όπως λέει δεν φέρει κανένα εμφανές σημάδι πάλης με άλλο ζώο ενώ και ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ που μίλησε στο MEGA προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά, προκειμένου να μάθει όλη την αλήθεια.

Εν αναμονή του πορίσματος από ειδικό πραγματογνώμονα, βάσει και του οποίου θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για τον βασανιστικό θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα, η αντιδικία μεταξύ των Αρχών και της κτηνιάτρου που πρώτη εξέτασε τον σκύλο, συνεχίζεται.

Αράχωβα: Διχογνωμία για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του σκύλου ράτσας χάσκι

«Εμείς τουλάχιστον απλό τα στοιχειά που έχουμε συλλέξει, βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις, δεν βλέπουμε κάπου άνθρωπο να κακοποιεί τον σκύλο», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Αποκλείω ότι ο σκύλος έχει εμπλακεί σε καβγά με άλλα ζώα και αυτή είναι η αιτία τραυματισμού του και εγκατάλειψης του καθώς ο σκύλος δεν είχε κανένα εμφανές σημάδι πάλης με άλλο ζώο ή δαγκώματα ή οτιδήποτε», είπε η κτηνίατρος, Κλεονίκη Τόλα.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι αστυνομικές αρχές, βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει, βάσει των οποίων ο Όλιβερ ακολουθείτο από μία αγέλη σκυλιών.

Διαβάστε επίσης: Αράχωβα – Το ξέσπασμα του ιδιοκτήτη του χάσκι: ‘’Για το θάνατο του Όλιβερ ευθύνεται άνθρωπος… θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο’’ (Βίντεο)

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ωστόσο, δεν αποδέχεται αυτή την εκδοχή.

«Δεν υπάρχει επίσημο βίντεο που να δείχνει επίθεση με αγέλες. Λοιπόν, υπάρχει ένα απόσπασμα που δείχνει δύο σκυλιά καμία σχέση ούτε να επιτίθενται ούτε τίποτα, ήρεμα σκυλιά. Κάθισε λίγο εκεί ο δικός μου είδε που φύγαν τα σκυλιά και ανέβηκε πάνω προς το σπίτι μου. Όλα αυτά γίνανε στα 100 μέτρα από το σπίτι μου από κάτω».

«Σίγουρα υπάρχει ένας κατηγορούμενος είτε από δόλο είτε από αμέλεια αν θέλει να μας πει κάποιο πόρισμα η αστυνομία ότι υπήρχαν άγρια σκυλιά τότε αυτό είναι ευθύνη του δημάρχου και του αντιδημάρχου εδώ μιλάμε για ευθύνες Όλιβερ δεν πέθανε από παθολογικά αίτια», είπε ο δικηγόρος του, Ανθούλα Ανάσογλου,.

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, μάλιστα, προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά, προκειμένου να μάθει όλη την αλήθεια.

«Ένοχος για μένα υπάρχει, θα φτάσω μέχρι και τα ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί εγώ είμαι η φωνή του Όλιβερ και δυστυχώς κάνεις δεν ακούει την φωνή του και προσπαθούν να καλύψουν την φωνή και την αλήθεια».

Το θρίλερ συνεχίζεται, με το πόρισμα του πραγματογνώμονα και τις ανακοινώσεις των αρχών να αναμένονται εντός της εβδομάδας.