Με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 50χρονης, μητέρας δύο παιδιών που έχασε τη ζωή της μετά από άγρια επίθεση που δέχθηκε από τρία σκυλιά στην περιοχή Νεοχωρούδα της Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων, Θοδωρής Τριάντης. 

Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα σκυλιά που σκότωσαν την 50χρονη - Συγκλονισμένοι ο κηπουρός και οι γιοι της άτυχης γυναίκας (Βίντεο)

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των ζώων, Θοδωρής Τριάντης σημείωσε ότι «ο σκύλος όταν φοβάται, όπως και ο άνθρωπος, συνήθως φεύγει μακριά από το ερέθισμα».

Ο κ. Τριάντης, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια και του συλλόγου αλλά και τα δικά του προσωπικά στην οικογένεια της αδικοχαμένης γυναίκας τόνισε, πως όταν «ο σκύλος ακούει ένα θόρυβο το οποίο προκαλεί φόβο, φεύγει μακριά. Έχουν τύχει σκυλιά άκρως φοβικά να πηδήξουν από μπαλκόνια ή να δραπετεύσουν από τα σπίτια γιατί εκείνη την ώρα δεν έχουν καμία επαφή. Αλλά τώρα να τρομάξει σκύλος με το αλυσοπρίονο, όλη η αγέλη να κάνει τρύπα και να πάει να επιτεθεί στη γυναίκα δεν ξέρω… Πουθενά δεν αναφέρεται, ίσως μιλάμε για κάποια εξαίρεση, αλλά συνήθως τρομάζει, κάνει την τρύπα, φεύγει και παίρνει τα βουνά».