Λεπτομέρειες για τη νέα δεύτερη γέφυρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στον Έβρο έδωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Συγκοινωνιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την αποκαλούν, «Γέφυρα φιλίας».

Η σημερινή γέφυρα που είχε κατασκευαστεί το 1958 είναι ανεπαρκής, σύμφωνα με τον υπουργό Συγκοινωνιών της Τουρκίας, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και της αυξημένης χρήσης από τουρίστες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, αποφασίστηκε να προκηρυχθεί ξεχωριστός διαγωνισμός για την κατασκευή της γέφυρας για την ελληνική πλευρά και ξεχωριστός για την τουρκική πλευρά, καθώς και να συσταθεί κοινή ομάδα εποπτείας.

«Επιταχύνονται τα διμερή έργα με την Ελλάδα – Γέφυρα φιλίας με την Αθήνα», γράφει η εφημερίδα Τουρκία στο πρωτοσέλιδο της, ενώ η Μιλλιέτ έχει τίτλο στην πρώτη της σελίδα «Γέφυρα Ύψαλα – Κήποι». Η Γενί Σαφάκ επίσης έχει τίτλο «Νέα γέφυρα με την Ελλάδα», στην πρώτη της σελίδα.

Όπως επισημαίνουν οι τουρκικές εφημερίδες, η ιστορική επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα άνοιξε την πόρτα σε μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις, και σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε και η κατασκευή της νέας συνοριακής γέφυρας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.