Τουλάχιστον άλλες 24 ώρες θα χρειαστεί να “περιμένουν” οι θεράποντες γιατροί του 31χρονου υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, προκειμένου να έχουν μία λίγο πιο καθαρή εικόνα για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του βαριά τραυματία, ο οποίος εβλήθη αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με ναυτική φωτοβολίδα στην μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού του, σε ευθεία βολή. Ο ίδιος παραμένει για τρίτο εικοσιτετράωρο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Συγκεκριμένα, επειδή ο βαριά τραυματίας αστυνομικός έχει λάβει πολλή μεγάλη ποσότητα μεταγγιζόμενου αίματος, ο οργανισμός του χρειάζεται περίπου 72 ώρες προκειμένου να συνέλθει, εάν αποφύγει, εν τω μεταξύ, το σύνδρομο της διάχυτης ενδοαγγειακής πήξης, το οποίο αποτελεί μία πιθανή, επικίνδυνη επιπλοκή, την οποία, για την ώρα, φαίνεται ότι αποφεύγει, παρά τις διαταραχές της πηκτικότητας του αίματός του, τις οποίες καταγράφει και το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νικαίας, Ανδρέας Πλεμμένος.

Το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν

Κατά τα λοιπά, μία αμυδρή χαραμάδα αισιοδοξίας δίνει το γεγονός ότι ελαφρώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του 31χρονου βαριά τραυματία αστυνομικού, σε σχέση με την αρχή της νοσηλείας του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας, ενώ το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν έκανε λόγο για “διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού”, εξαιτίας “διαταραχών στην πηκτικότητα του αίματος”, αιμορραγική διάθεση η οποία, πάντως, “ελέγχεται επαρκώς με αιμοστατικά (φάρμακα) και επίδεση”.

Σύμφωνα με το εν λόγω ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος βαριά τραυματίας αστυνομικός φέρει επίσης “δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος”.

Μάλιστα, οι γιατροί έχουν πλέον καταφέρει να αναστείλουν την διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα, ενώ προχωρούν ήδη σε σταδιακή μείωση της χορήγησης των κατασταλτικών φαρμάκων, χωρίς να έχει καταγραφεί, μέχρι στιγμής, κάποια αντίδραση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, ο 31χρονος βαριά τραυματίας δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, δεν έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του αριστερού κάτω άκρου του και δεν δύναται να εκτιμηθεί ακόμη, στην παρούσα φάση, εάν έχουν προκληθεί μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες, εξαιτίας του αρχικού αιμορραγικού σοκ.