Την παραπομπή σε δίκη συνολικά τριών ατόμων ζητεί η αρμόδια εισαγγελέας όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση στην οποία βασική κατηγορούμενη είναι μια 39χρονη που τον Οκτώβριο του 2022 είχε πετάξει καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο.


Παραπέμπονται σε δίκη τρία άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, εκτός από την 39χρονη γυναίκα -η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη από τα τέλη του προπερασμένου Οκτωβρίου-, περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα. Πρόκειται για μια κοπέλα-φιλικό πρόσωπο της 39χρονης, καθώς κι έναν οδηγό ταξί.

Η κοπέλα φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον παθόντα το διάστημα που προηγήθηκε του επίμαχου συμβάντος, ενώ ο οδηγός ταξί φέρεται να είναι το άτομο που παρέλαβε την εν διαστάσει σύζυγο του παθόντος λίγο μετά το περιστατικό και τη μετέφερε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, σε παραθαλάσσια τουριστική περιοχή, στις νότιες ακτές της Κρήτης.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της 39χρονης γυναίκας, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης, προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη κατηγορούμενοι για «συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας» τόσο η φίλη της 39χρονης όσο και ο οδηγός ταξί.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η απόφαση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου περί παραπομπής ή μη σε δίκη των ατόμων (ή κάποιων-κάποιου εξ αυτών) που φέρονται να εμπλέκονται στη σοκαριστική υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα της «Νέας Κρήτης» και του neakriti.gr πριν από περίπου ενάμιση μήνα είχε γίνει γνωστή η περαίωση της κύριας ανάκρισης και η διαβίβαση της δικογραφίας της υπόθεσης στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.


Το χρονικό της επίθεσης στο Ηράκλειο

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου μια 39χρονη γυναίκα πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και το χέρι του.

Ο 37χρονος Κρητικός διακομίστηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς τα εγκαύματα που υπέστη έχρηζαν εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης. Η 39χρονη είχε τότε διαφύγει από το σημείο και για μερικά 24ωρα παρέμενε άφαντη. Τελικά, λίγες ημέρες μετά το συμβάν παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της από τις ανακριτικές Αρχές. Στη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί τότε από την Αστυνομία αναφερόταν: «Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι (…) 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:15 προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου 38χρονη ημεδαπή και συνελήφθη, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Γ’ ανακρίτριας Ηρακλείου για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Ο παθών είχε νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αττικής. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο άνδρας υποβλήθηκε σε ουκ ολίγες χειρουργικές επεμβάσεις (επανορθωτικές πλαστικές και οφθαλμολογικές). Ωστόσο, ο «αγώνας» μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του 37χρονου συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο άνδρας είχε δώσει την πρώτη του κατάθεση στην Αστυνομία, στις αρχές του 2023, από το Θριάσιο. Αστυνομικοί από το Λεκανοπέδιο της Αττικής είχαν μεταβεί τότε, με εντολή ανακρίτριας Ηρακλείου, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να λάβουν κατάθεση από τον 37χρονο εγκαυματία. Η κατάθεσή του έλαβε χώρα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του.