Σε κώμα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος αστυνομικός που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης, στο περιθώριο του αγώνα βόλει μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Σε αντίθεση με τις πληροφορίες που είχαν αναφερθεί αρχικά πως έχει υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργείο, αυτό που ισχύει είναι ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργικούς καθαρισμούς στο πόδι του, ενώ αυτό θα επαναλαμβάνεται, όταν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του, προκειμένου
 για να μην προκληθεί σήψη στο πόδι του.


Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος αστυνομικός που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο, όπου του αφαιρέθηκαν η βολίδα και μεταλλικά θραύσματα. Είχε χάσει πολύ αίμα, όπως αναφέρεται και στο ιατρικό ανακοινωθέν, και του έγιναν μαζικές μεταγγίσεις αίματος.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατασταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε ύστερα από 10 λεπτά. Έπειτα από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων βρέθηκε και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο 31χρονος αστυνομικός έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και υπηρετεί στην 535 διμοιρία. Είναι παντρεμένος, δίχως παιδιά, και η γυναίκα του μεταβαίνει στην Αθήνα από την Κω.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε ύστερα από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 έπειτα από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».


Διαβάστε ακόμα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια στου Ρέντη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες, αιχμηρά αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παρατεταμένη έξω από το γήπεδο.

Οι θερμόαιμοι οπαδοί, λίγα λεπτά αργότερα, προχώρησαν σε «βροχή» ρίψεων φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα μία από αυτές να καρφωθεί στον μηρό του 31χρονου αστυνομικού.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 31χρονο άνδρα που είχε χάσει πολύ αίμα και τον μετέφερε χωρίς τις αισθήσεις του σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Παράλληλα, λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα. Την ίδια ώρα, από το γήπεδο αποχώρησαν αργά το βράδυ όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου.

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» σημειώθηκε, μάλιστα, και δεύτερο περιστατικό με έναν 52χρονο με καρδιολογικό πρόβλημα. Ο άνδρας λόγω της έντασης που προκλήθηκε από τα επεισόδια και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο 52χρονος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.


Στα ίχνη του δράστη οι αρχές - Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στου Ρέντη


Οι 424 άνδρες που προσήχθησαν από το γήπεδο στα γραφεία της Ασφάλειας εξετάζονταν όλο το βράδυ από τους αστυνομικούς. Ρωτήθηκαν πού βρίσκονταν την ώρα των επεισοδίων, εάν είδαν κάποιον που να συμμετείχε στα επεισόδια, εάν μπορούσε κάποιος να επιβεβαιώσει πως όντως ήταν στις κερκίδες του γηπέδου και όχι στον προαύλιο χώρο, ενώ επίσης υποβλήθηκαν σε έρευνες για υπολείμματα βενζίνης και πυρίτιδας. Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν ποιοι από τους εκατοντάδες προσαχθέντες συμμετείχαν στα θλιβερά επεισόδια, προκειμένου σιγά σιγά να αποκλείουν υπόπτους ώστε να φτάσουν στον δράστη. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι ηλικίας από 16 ετών έως και 50 χρόνων.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η διαδικασία ταυτοποίησης και δακτυλοσκόπησης των εκατοντάδων προσαχθέντων στο Τμήμα Αλλοδαπών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Συμφωνα με πληροφοριες του parapolitika.gr, οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, έχουν μεταφερθεί σε ω διάφορους χώρους εντός του κτιρίου και εξετάζονται κατά περίπτωση, ανάλογα με το υλικό που συλλέγεται διαρκώς. Αυτήν την ώρα, εκφωνούνται ονόματα, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των προσαχθέντων υπάρχουν τραυματίες.

Σημειώνεται οτι η πρόσβαση στους δικηγόρους έχει απαγορευτεί.

renti_traumatismos_2
renti_2
renth_traumatismos_astynomikou_2
astynomikos_renth_2



Την ίδια ώρα, τα επεισόδια στου Ρέντη προκάλεσαν και την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα, η κυρία Αδειλίνη με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Περαιά ζητάει να εποπτεύει η Εισαγγελία την Προανάκριση για διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Αναλυτικά η παραγγελία της Γεωργίας Αδειλίνη

Προς

την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά

Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.