Εκρηκτικό εξακολουθεί να είναι το κλίμα γύρω από τη φρικιαστική υπόθεση βασανισμού μέχρι θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, με τα social media να «βράζουν» για την «ομερτά» που, όπως λένε, υπάρχει μεταξύ των ντόπιων.

Το X (πρώην Τwitter) έχει πάρει φωτιά, με τους χρήστες να έχουν ξεσηκωθεί, δημιουργώντας μάλιστα το #CancelArachova και καλώντας όλους όσοι ήθελαν να επισκεφθούν τον δημοφιλή χειμερινό προορισμό να μην το κάνουν μέχρι να σπάσει η σιωπή και να εντοπιστεί ο δράστης.

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με ανθρωποκτονίες έχει μεταβεί στην περιοχή, ενώ αναμένεται να ζητηθεί και εκταφή του άτυχου ζώου.

Διαβάστε ακόμη: Αράχωβα: Χαμός στα social media με το συγκινητικό σκίτσο για τον Όλιβερ που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου

"Οργή" στο Twitter για την Αράχωβα: "Ψεύτικα δάκρυα"


«Αν είχαν επικηρύξει αμέσως οι ίδιοι οι ξενοδόχοι τον βασανιστή του Όλιβερ, αντί να βρίσκουν χυδαίες δικαιολογίες, θα είχαν τον κόσμο με το μέρος τους - τώρα είναι αργά ακόμα και για ψεύτικα δάκρυα», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Χ, ενώ άλλος γράφει: «Κανείς να μην πατήσει το πόδι του στην Αράχωβα. Δεν είναι ένοχος μόνο αυτός που βασάνισε φριχτά τον Όλιβερ, αλλά κι όλη η κοινωνία που ξέρει και δεν μιλάει. Η σιωπή είναι συνενοχή». Ένας άλλος χρήστης τονίζει: «Ούτε 1 ευρώ στην Αράχωβα ώσπου να μιλήσουν και να βρεθεί το τέρας».

Διαβάστε ακόμα: Αράχωβα: Το Ανθρωποκτονιών στις έρευνες για την κακοποίηση και τον βασανισμό του σκύλου – Τι έδειξαν τα βίντεο που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι της Αράχωβας


Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις των ξενοδόχων της Αράχωβας, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως «είναι άδικο να δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία» και «με τη λογική αυτή να μην ξαναπάμε στη Σαλαμίνα, διότι έγινε ανθρωποκτονία».

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος των Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αράχωβας, Καλούσα Ναυπακτίτου, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η αποτρόπαια αυτή πράξη ουδεμία σχέση έχει με τους κατοίκους της Αράχωβας και τους επιχειρηματίες του τουρισμού! (...) Εννοείται ότι αν γνώριζε κάτι κάποιος από τους κατοίκους, θα είχαμε συνεισφέρει στην άμεση σύλληψή του».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς, είπε πως «μέχρι να εντοπιστεί, εμείς δεν κοιμόμαστε, φοβούνται μανάδες με τα παιδιά να κυκλοφορήσουν μόνες».

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση ενεπλάκη το όνομα του πρώην παίκτη του «Survivor» Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, ο οποίος με μία ανάρτησή του στο Instagram ξεκαθαρίζει τα πράγματα και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά αν συνεχιστεί η λασπολογία σε βάρος του: «Δεν μπορώ να καταλάβω από πού έχει προκύψει αυτό, μιας και έχω προσωπικά να μεταβώ στην Αράχωβα από τον Γενάρη του 2023 και έχω μεταπωλήσει και το ποσοστό που διατηρούσα σε μαγαζί της περιοχής.
(…) Εύχομαι να βρεθεί το ανθρωπόμορφο τέρας που έκανε αυτή την πράξη και να σαπίσει στη φυλακή! Δεν θα ανεχτώ όμως αυτή τη λάσπη που δέχομαι αναίτια και την ανθρωποφαγία στα σόσιαλ, ειδικά για κάτι τόσο φρικαλέο όσο αυτό».

Το τέλος του Όλιβερ


Το 8χρονο σκυλί, που άκουγε στο όνομα Όλιβερ, κακοποιήθηκε βάναυσα την τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης βόλτας του. Το χάσκι γύρισε μόνο του στο σπίτι σε άθλια κατάσταση, αιμορραγώντας, αφού είχε βιαστεί με αιχμηρό αντικείμενο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κτηνιατρείο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Δημοσιεύτηκε στην "Απογευματινή" στις 8 Δεκεμβρίου