Οι οίκοι μόδας μπήκαν και στο πνεύμα των Χριστουγέννων και σχεδίασαν στολίδια, πανέμορφα μεν, αλλά και… πανάκριβα δε. Τα στολίδια των οίκων μόδας είναι σίγουρα για γερά πορτοφόλια, αφού μια χριστουγεννιάτικη μπάλα μπορεί να στοιχίζει μέχρι και… 1000 ευρώ. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν πάρει ήδη τη θέση τους στα περισσότερα σπίτια. Στολίδια κάθε χρώματος και σχήματος ξεχωρίζουν στα κλαδιά του έλατου και αν κάποιοι θέλησαν να αναβαθμίσουν τον στολισμό τους, οι παγκοσμίου φήμης οίκοι μόδας έχουν προτάσεις, όμως όχι για όλους.

Βάζουν την υπογραφή τους σε χριστουγεννιάτικες μπάλες, κορδέλες, αρωματικά κεριά που απογειώνουν τη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά για μεγάλα πορτοφόλια.

Στολίδια από… χρυσάφι

Συγκεκριμένα, ο οίκος Dior εμπνεύστηκε μέσα από έργα καλλιτεχνών και δημιούργησε ένα πακέτο με τρεις πολύχρωμες κρυστάλλινες μπάλες. Η καθεμία έχει ένα ξεχωριστό σχέδιο σκαλισμένο σε 100% κρύσταλλο και κοστολογείται σαν ένα ξεχωριστό έργο τέχνης στα 860€.

Άλλο πακέτο του ίδιου οίκου περιλαμβάνει τέσσερις χριστουγεννιάτικες μπάλες λευκές που αναγράφουν το όνομα του Dior και έχουν ζωγραφισμένες πεταλούδες πάνω σε άνθη και ανέρχονται στα 570€.

Ο οίκος Hermes έχει σχεδιάσει τρία πορσελάνινα χελιδόνια με μεταξωτό πολύχρωμο κορδόνι που κοστίζουν 543€. Διάφανη μπάλα Fendi που εσωτερικά έχει τσάντα με ασημί γκλίτερ μινιατούρα του οίκου. Η αξία της 260€.

Μία ξεχωριστή δημιουργία και από τον οίκο Prada. Σετ ασπρόμαυρες χριστουγεννιάτικες μπάλες Prada από γυαλί πωλούνται στα 443€. Και αν σε κάποιον αρέσει το κόκκινο σχέδιο για το δέντρο του,  έχει βγει ήδη sold out.

Στο πνεύμα των… ακριβών Χριστουγέννων οι οίκοι μόδας

Η… τρέλα των σχεδιαστών δεν τελειώνει εδώ. Για μία γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα Ralph Lauren με κόκκινο σατέν κορδόνι θα πληρώσει κανείς 210€, ίσα δηλαδή με ένα έλατο και ολόκληρο τον στολισμό του.

Ο οίκος Versace έβαλε την σφραγίδα του σε επιτραπέζια χιονισμένη σφαίρα με την χρυσή μέδουσα και πωλείται στα 350€. Για τα δώρα του Άγιου Βασίλη, χριστουγεννιάτικη διακοσμητική κάλτσα με κλασικό σχέδιο Versace σε γαλάζιο χρώμα που κοστίζει 330€.

Σε μία πιο μίνιμαλ επιλογή υπάρχει μία μαύρη γυάλινη μπάλα με το λογότυπο του οίκου Saint Laurent σε χρυσό χρώμα και μαύρο σατέν κορδόνι στα 150€ και για κάτι αρκετά πιο λαμπερό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από κρύσταλλο Swarovski σε σχήμα αστεριού στα 161€ και στολίδι σε σχήμα καραμέλας διακοσμημένο με 170 κρύσταλλα Swarovski και κορδέλα πράσινη που ανέρχεται στα 85€.

Τέλος, για την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου χρυσό αστέρι μάρκας Supreme με μόλις 236€.