Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και αύξηση κατά 18,25% σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο δόθηκε πριν από λίγη ώρα, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στη δημοσιότητα, κατά την εβδομάδα η οποία έληξε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου οι εισαγωγές ασθενών με COVID – 19 έφτασαν τις 991, έναντι των 838 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, οι θάνατοι ασθενών με COVID – 19 έφτασαν την περασμένη εβδομάδα τους 44, έναντι των 45 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 έφτασαν τους 54, έναντι των 50 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα (δίκτυο sentinel) υπερέβη την περασμένη εβδομάδα το όριο του 10%, το οποίο αποτελεί το ενδεικτικό εποχικό όριο της έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης, κατά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Νόσων (ECDC).