Σε σοκ είναι η Σαλαμίνα από την άγρια δολοφονία της 43χρονης από τον 71χρονο σύντροφό της το πρωί της Τρίτης (5/12) στην οδό Αίαντος.

Ο δράστης πυροβόλησε τη γυναίκα μέσα στο σπίτι της με καραμπίνα, την οποία βρήκε από κάποιον που εργαζόταν σε λαϊκή του νησιού. Στη συνέχεια πήγε ατάραχος για καφέ στο Κερατσίνι, όπου και συνελήφθη.

Για τη γυναικοκτονία μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο η αδερφή της 43χρονης, εξιστορώντας τον εφιάλτη που ζούσε το θύμα, αλλά καταγγέλλοντας και αδράνεια της Αστυνομίας για το θέμα.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. μέσω της εκπροσώπου Τύπου, Κωνσταντίνας Δημογλίδου


Μιλώντας στο Live News η κ. Δημογλίδου είπε: «Ενημερώθηκα από την εκπομπή σας και από την αδερφή του θύματος. Θα σας απαντήσω χωρίς λεπτομέρειες παρόλο που γνωρίζω, και αυτό επειδή ακριβώς νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε τόσο την οικογένεια όσο και τη γυναίκα που δεν είναι στη ζωή. Γνωρίζω λεπτομέρειες τις οποίες μπορώ να εκθέσω αλλά δεν θα το κάνω».

«Αυτό που ξέρω εγώ από το αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας είναι ότι μία γυναίκα το βράδυ της Παρασκευής τηλεφώνησε σε πανικό, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι έχει συμβεί, ανέφερε ότι έχει χτυπηθεί το παιδί της, προφανώς ήταν η μητέρα του θύματος, της ζήτησε ο αξιωματικός υπηρεσίας να του πει πού ακριβώς βρίσκεται ή τουλάχιστον να έρθει στο τμήμα και του ανέφερε ότι "έρχομαι εγώ από εκεί".

Μετέβη όντως στο αστυνομικό τμήμα με την κοπέλα άγρια χτυπημένη μέσα στο αυτοκίνητο, αιμορραγούσαν οι πληγές της, μου ανέφερε ο αστυνομικός υπηρεσίας και φυσικά την παρέπεμψε άμεσα στο Κέντρο Υγείας για να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες.



Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας δεν διαθέτει αυτόν τον εξοπλισμό και οι νοσηλευτές παρέπεμψαν τη γυναίκα σε δημόσιο νοσοκομείο. Αυτά που σας αναφέρω τα κατέθεσε η ίδια η γυναίκα την επόμενη ημέρα στο αστυνομικό τμήμα, καθώς τη ρώτησαν γιατί δεν ξαναπροσήλθε στο τμήμα. Ανέφερε ότι την παρέπεμψαν σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, ότι έπρεπε να βρει και ιδιώτη γιατρό, καθώς ήθελε να περιθάλψει τα τραύματά της και γι’ αυτό μετέβη το Σάββατο στο Α.Τ. της Σαλαμίνας».

Κλείνοντας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. είπε: «Τα περισσότερα θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φτάνουν σε μια αστυνομική υπηρεσία δεν επιθυμούν να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα ευχαρίστησε προσωπικά τον διοικητή που έπεισαν το θύμα να καταγγείλει τελικά τον κακοποιητή και να φύγει από την οικία στην οποία έμενε μαζί με τον θύτη».