Κίνδυνος για τους άλλους οδηγούς, αλλά και για τους ίδιους τους αναβάτες είναι τα πατίνια που έχουν μπει στη ζωή μας. Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Εύβοια και παρά την αύξηση των ατυχημάτων, παράλληλα αυξάνεται συνεχώς και η χρήση πατινιών.

Συγκεκριμένα πανικός επικράτησε στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της Αβάντων στη Χαλκίδα, όταν κοπέλα που οδηγούσε το πατίνι της φρέναρε απότομα και εκτοξεύθηκε, καθώς έφηβος πεζός πετάχτηκε απότομα μπροστά της και την ανάγκασε να ανακόψει πορεία.

Διαβάστε επίσης: Χαλκίδα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για παράσυρση γυναίκας με ηλεκτρικό πατίνι

Το κορίτσι «έφυγε στον αέρα» και προσγειώθηκε λίγα μέτρα πιο μακριά στον πεζόδρομο, με αποτέλεσμα στο σημείο να επικρατήσει πανικός και πλήθος σοκαρισμένων πολιτών να σπεύσει για βοήθεια, φοβούμενο για τα χειρότερα, αφού, όπως αναφέρουν ενδεικτικά μάρτυρες του συμβάντος στο evima.gr, το ατύχημα φάνηκε τόσο σοβαρό και η πτώση της αναβάτιδας τόσο σφοδρή που ορισμένοι πίστεψαν πως θα μπορούσε και να έχει σκοτωθεί.

Ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά, με αμυχές στα χέρια και στα πόδια.

Απέραντη πίστα πατινιών η Χαλκίδα

Σύμφωνα με το evima.gr, σε δρόμο… μετ’ εμποδίων έχει εξελιχθεί μια απλή βόλτα στη Χαλκίδα, αφού η πρωτεύουσα της Εύβοιας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα… πατινιών.

Τι κι αν εδώ και μήνες έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στην κεντρική αγορά, όπου στεγάζονται όλα τα εμπορικά μαγαζιά, στην Αβάντων και η κίνηση πεζών είναι αυξημένη...

Oι «πατινίστας» συνεχίζουν απτόητοι να αλωνίζουν παντού, κάθε ώρα και στιγμή, οδηγώντας μάλιστα τα πατίνια τους με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες μέσα στον κόσμο.

Καθημερινά η αστυνομία κινείται με ποδήλατα στον πεζόδρομο της Αβάντων και κόβει πρόστιμα σε δεκάδες κατόχους, οι οποίοι όμως δεν δείχνουν να πτοούνται και συνεχίζουν να κάνουν τις βόλτες τους, προκαλώντας αναστάτωση στους συμπολίτες τους.

Σε κάθε περίπτωση, η οδηγική τους συμπεριφορά αυτή, ή μάλλον η έλλειψή της, θέτει σε κίνδυνο τόσο τους πεζούς όσο και τους ίδιους, αφού πλείστες όσες είναι οι περιπτώσεις τροχαίων με πατίνια, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θανάτους.

Yπενθυμίζεται πως οι περιορισμοί στη Χαλκίδα για τα ποδήλατα και τα πατίνια στο κέντρο της πόλης αποφασίστηκαν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία η 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2023, καθώς και η αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης για το έτος 2023.