Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη, κι όχι μόνο, για τον 23χρονο Μαρίνο που χάθηκε στο τροχαίο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων. Ο νεαρός σφηνώθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος, χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από την Πυροσβεστική και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο. Το μοιραίο συμβάν σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το βράδυ της Δευτέρας 4/11.

Μάλιστα, ένας αναγνώστης του neakriti.gr, ο Μάνος Τζεδάκης, με επιστολή του στο τοπικό ενημερωτικό μέσο, αναφέρει ότι και εκείνος κινδύνεψε να σκοτωθεί πριν από έναν μήνα ακριβώς στο ίδιο σημείο που σκοτώθηκε ο 23χρονος Μαρίνος Δερμιτζάκης, δηλαδή στην στροφή της Λεβήνου προς την 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο.

Διαβάστε ακόμα: Σοκαριστικό τροχαίο στο Ηράκλειο: Νεκρός 23χρονος οδηγός μηχανής που καταπλακώθηκε από αυτοκίνητο

Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία του ως τρομακτική, ενώ λέει ότι τον έσωσε ένα σακίδιο με ρούχα που έφερε στην πλάτη του και λειτούργησε ως μαξιλαράκι ότι πετάχτηκε και χτύπησε στην τσιμεντένια νησίδα.

Αναλυτικά η επιστολή του:

Συγκεκριμένα, γράφει για την εμπειρία του: «Πέμπτη 02/11/2023 λίγο μετά τις 23:00 ξεκινάω από το σπίτι μου στο Τσαλικάκι για να πάω στο σπίτι της κοπέλας μου στα Καμίνια.

Φοράω το κράνος μου και για καλή μου τύχη παίρνω μαζί μου και το σακίδιο πλάτης γεμίζοντας το μέσα με ρούχα για την αυριανή μέρα και διάφορα άλλα πράγματα.

Ξεκινάω λοιπόν με το μηχανάκι μου ( παπί ) και κινούμαι στην λεωφόρο 62 μαρτύρων με κατεύθυνση προς Καμίνια , βρίσκομαι στο ύψος της οδού Λεβήνου και ξαφνικά ένα αυτοκίνητο κατεβαίνοντας από την οδό Λεβήνου με κατεύθυνση προς Γάζι παραβιάζει το STOP και με χτυπάει από την δεξιά μου πλευρά , η σύγκρουση σφοδρή! Πετάγομαι από το μηχανάκι, σέρνομαι στην άσφαλτο και χτυπάω με δύναμη με την πλάτη μου επάνω στην διαχωριστική νησίδα .

Βλέπω έντρομους υπαλλήλους από την γνωστή πιτσαρία να τρέχουν να με βοηθήσουν και κάποιος από αυτούς να λέει: " πάλι ρε γ…. μου ; τι θα γίνει με αυτόν τον κ...δρομο; θα σκοτωθεί κάποιος εδώ ".

Μόλις ένας μήνας πέρασε και εχτές 04/12/2023 και ώρα ίδια , λίγο μετά τις 23:00 ακολουθώ πάλι την ίδια διαδρομή αυτήν την φορά με το αυτοκίνητο μου.. λίγο πριν φτάσω στο ύψος της οδού Λεβηνου όπου και είχα το τροχαίο ατύχημα τον περασμένο μήνα βλέπω φάρους από περιπολικά να έχουν κλείσει τον δρόμο ..

Αγχώνομαι και παρκάρω. Κατεβαίνω από το αμάξι και πηγαίνω προς το μέρος ενός αστυνόμου και μέσα στο σοκ μου του λέω : " -Τι έγινε ρε αστυνόμε πάλι εδώ? "

- ‘’τι να γίνει ? άστα να πάνε’’ μου λέει ..

" Πριν ένα μήνα του λέω παραλίγο να με φάνε "λάχανο" στο ίδιο ακριβώς σημείο "(δείχνοντας του την τομή από τα 20 + ράμματα που απέκτησα στο πόδι μου .)

- μην αγχώνεσαι μου λέει αυτή τη φορά τα κατάφεραν…

Ίδιο σημείο ίδιο περιστατικό, Ίδια σκηνή ίδιο ακριβώς το έργο που λόγο τύχης λόγο θαύματος λόγο του ότι φορούσα το κράνος μου το παρακολούθησα αυτή την φορά σαν θεατής με δόξα το θεό "μονάχα " ένα σοβαρό "κόψιμο" του ποδιού μου ..

Δυστυχώς ένα παλικάρι 23 χρόνων δεν είχε την ίδια τύχη με εμένα ...

Οι λόγοι που τα γράφω όλα αυτά είναι γιατί θέλω να πω σε όλους όσους καβαλατε μηχανάκια μικρούς μεγάλους να προσέχετε ρε παιδιά να προσέχετε γιατί η ζωή είναι ωραία, μικρή και μια! Βάλτε ένα κράνος στο κεφάλι σας , μην τρέχετε!

Και σε εσένα που περνάς το STOP που περνάς με κόκκινο που παίζεις με το κινητό την ώρα που οδηγείς και όποιον πάρει ο χάρος! Ένα θέλω να σου πω ότι η μάνα μου έκλαιγε σαν μωρό και με αγκάλιαζε που είμαι ζωντανός ... Δεν θέλω και δεν θέλεις να φανταστείς τι κάνει η μαμά και ο μπαμπάς αυτού του 23 χρόνου παιδιού απόψε ... Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και κουράγιο στην οικογένεια του ...

Όσο για το "τρίγωνο του διαβόλου" της οδού Λεβήνου που αν δεν λάβουν μέτρα οι υπεύθυνοι θα θρηνήσουμε σύντομα και άλλα θύματα .. ΠΑΡΑΚΑΛΩ πολύ εσάς τους δημοσιογράφους και γενικά όποιον έχει την δύναμη και την γνώση για το που πρέπει να απευθυνθούμε ώστε να βρεθεί κάποια λύση για το συγκεκριμένο σημείο ( με φανάρια ? Με κυκλικό κόμβο ? Με κολόνακια ώστε να μην παρκάρουν και να χάνετε η ορατότητα? )

Πραγματικά δεν ξέρω ποιόν και που πρέπει να "κυνηγήσουμε " ώστε να βρει μια λύση !

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Με εκτίμηση Μάνος Τζεδάκης».

Πηγή: neakriti.gr