Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι Έλληνες που ζουν σε χώρες του εξωτερικού, όπως στο Ντουμπάι, στη Βραζιλία, στον Καναδά και στη Γαλλία;

Με τα Χριστούγεννα να είναι μόλις λίγες ημέρες μακριά, όλες οι χώρες έχουν «βάλει» τα γιορτινά τους. Ήδη το κέντρο της Αθήνας έχει γεμίσει λαμπερά φώτα και στολίδια.

Πώς όμως, έχουν ετοιμαστεί άλλες μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο και πώς είναι για έναν Έλληνα να γιορτάζει αυτές τις ημέρες χιλιόμετρα μακριά;

Τα Χριστούγεννα των Ελλήνων ανά τον κόσμο:


Η Ρίτα Κοντινάκη από τον Καναδά είπε πως εκεί ο κόσμος έχει αρχίσει να ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα, έχουν κρεμάσει φώτα και έχουν στολίσει τα πάντα.
Όπως λέει, στην Οττάβα μόλις χιονίσει κλείνει το μεγαλύτερο ποτάμι και γίνεται το μεγαλύτερο παγοδρόμιο του Καναδά.

Στη Βραζιλία, ο Αλέξανδρος Δημάκης λέει πως γενικά δεν χιονίζει ποτέ και στο Ριο Ντε Τζανέιρο τα Χριστούγεννα είναι καλοκαίρι.
Όπως λέει, εκεί τα Χριστούγεννα είναι λίγο «αμερικάνικα», δηλαδή θα ψήσουν τη γαλοπούλα τους αλλά σε βραζιλιάνικη βερσιόν.

Ο Μανώλης Ευαγγελόπουλος από το Ντουμπάι είπε πως οι Έλληνες εκεί μαζεύονται σε σπίτια και γιορτάζουν παραδοσιακά.

Στη Γαλλία, ο Ιάσονας Πετς, λέει πως πουλάνε τοπικά προϊόντα, κρασιά, κρέατα ντόπια και προμηνύεται ένα καθημερινό γλέντι. Όπως είπε, η θερμοκρασία βρίσκεται στους 5 βαθμούς και εκείνοι προσπαθούν να αντέξουν.

Δείτε το βίντεο του MEGA: