Ο Spanian, ένας Αυστραλός YouTuber με εμπειρία από τη ζωή σε κακόφημες περιοχές και γκέτο διαφόρων πόλεων, περιηγήθηκε τη νύχτα στην Ομόνοια και έμεινε σοκαρισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Στο 17λεπτο βίντεο που ανέβασε στο YouTube στις 27 Νοεμβρίου, ο Spanian καταγράφει εικόνες που παραπέμπουν σε γκέτο, με ανθρώπους να κάνουν χρήση ναρκωτικών στη μέση του δρόμου, να κοιμούνται στα πεζοδρόμια και να τσακώνονται μεταξύ τους.

Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει δει «χειρότερα πράγματα» στη ζωή του, αλλά ότι στην Ομόνοια υπάρχουν «κάποιοι από τους χειρότερους δρόμους με ναρκομανείς» που έχει επισκεφθεί ποτέ.

Το βίντεο έχει ήδη ξεπεράσει τις 540.000 προβολές και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα social media.

Το βίντεο του Spanian είναι μια σοκαριστική καταγραφή της πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ομόνοιας.

Σε άλλο σημείο του βίντεο, ο Αυστραλός YouTuber αναφέρει ότι μία από τις συμβουλές που ακούν οι τουρίστες όταν έρχονται στην Αθήνα είναι να μην πλησιάσουν την Ομόνοια όταν πέσει ο ήλιος, κάτι που διαπιστώνει και ο ίδιος και αναφέρει ότι είναι ένας εντελώς άλλος κόσμος σε σχέση με άλλες γειτονιές του κέντρου.

Ο Spanian αναφέρει για παράδειγμα τα Εξάρχεια, ότι μπορεί να έχουν συσχετιστεί με τους αναρχικούς, όμως θεωρεί ότι πρόκειται για ένα ασφαλές και φιλικό μέρος και όχι για μια επικίνδυνη γειτονιά της Αθήνας. Άλλωστε, στην Ομόνοια βλέπει σύριγγες πεταμένες στην άσφαλτο και ομάδες ατόμων που κάνουν απροκάλυπτα χρήση ναρκωτικών στον δρόμο.